La bandera de Companys torna a Montjuïc

  • Serà restituïda al baluard de Santa Amàlia, coincidint amb el 71è aniversari de l'afusellament del president · La marxa de torxes obre els actes commemoratius

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La marxa de torxes al Castell de Montjuïc, organitzada per Esquerra, ha obert avui els actes commemoratius del 71è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys, amb la presència del president del partit, Oriol Junqueras; el cap de llista a les eleccions espanyoles, Alfred Bosch, i el president d’Esquerra-Barcelona, Oriol Amorós. El moment més esperat d’avui és el desplegament de la senyera que va hissar Companys l’agost del 1936 i que el règim franquista va fer retirar.

El 23 d’agost del 1936, Companys, acompanyat d’un grup de barcelonins, va pujar al castell de Montjuïc i va desplegar una enorme senyera al baluard de Santa Amàlia, per lliurar de forma simbòlica el castell a la ciutadania. Avui a les deu del matí es restituirà la senyera al mateix lloc on fou hissada i hi romandrà permanentment.

L’acte, promogut per la Comissió de la Dignitat, serà presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, i el batlle de Barcelona, Xavier Trias.

La Comissió de la Dignitat farà lliurament de la senyera, que serà hissada de manera permanent en aquell indret, en homenatge a Companys i a totes les víctimes que van patir la repressió franquista. La banda de l’Agrupació Musical Senienca interpretarà el Cant de la Senyera i els Segadors.

L’any passat, en els actes commemoratius del setantè aniversari de l’afusellament de Companys, la Comissió de la Dignitat va protestar perquè l’ajuntament només va accedir a hissar una petita bandera a l’entrada del castell i no pas de manera permanent. Aquell mateix mes d’octubre el regidor Jaume Ciurana va portar al ple la proposta perquè es restituís definitivament la senyera; la moció fou aprovada amb els vots de tots els partits, tret del PP. I demà s’hi donarà compliment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any