L’associació de veïns del Poblenou acusa l’ajuntament de passivitat en el concert neonazi

  • L'ajuntament diu que la fiscalia no permetia d'intervenir

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.10.2011 - 08:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Veïns del Poblenou critica que l’Ajuntament de Barcelona no impedís ahir el concert neonazi en un local del barri i que va acabar amb greus incidents, amb dos detinguts i tres ferits. En un comunicat publicat avui al matí, l’associació considera que ‘l’ajuntament, sabent amb antelació que es faria aquest concert, el podia haver impedit barrant l’entrada als assistents’. A sobre, ‘la policia ha semblat que defensava la celebració del concert atacant els qui volien impedir-ho’.

L’associació explica que quan va saber, ahir a la tarda, que el concert ‘ens varem posar en contacte amb el regidor del districte, Eduard Freixedes, per demanar-li que ho impedís, tal com havía fet l’alcalde de Sabadell amb el concert que s’havia de fer a la seva ciutat. El senyor Freixedes ens va respondre de que no tenía el permís de la fiscalia per entrar en el local. Nosaltres entenem que l’ajuntament, sabent amb antelació de la celebració d’aquest concert, el podia haver impedit simplement barrant l’entrada als seus assistents’.

El regidor de Seguretat, Joaquim Forn, ha dit que no van poder intervenir perquè no van saber fins ahir mateix que es faria el concert al Poblenou i perquè la fiscalia va dir als mossos d’esquadra que no podien intervenir. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que la guàrdia urbana va fer tot el que va poder, tenint en compte el que els permet la llei.

Els incidents

Ahir al vespre hi hagué molta tensió al barri del Poblenou (Barcelona), arran d’un concert al local The Other Place, organitzat per grups neonazis, que en un principi s’havia de fer a Sabadell. Però un grup d’antifeixistes es va concentrar davant el local, va esbotzar-ne la porta, va barallar-se amb dos neonazis, un dels quals va ser ferit, i hi va haver una escomesa dels mossos, que es va acabar amb dos detinguts i tres ferits.

Cap a les sis de la tarda grups de caps rapats van anar arribant al local The Other Place, al carrer de Pujades fent cantonada amb el carrer Bilbao. Al cap de poca estona, quan ja s’havia difós per Twitter el lloc on es preveia fer el concert que el grup ultra Democracia Nacional volia fer a Sabadell, s’hi van anar aplegant força mitjans gràfics.

La guàrdia urbana entra i no hi veu cap concert

Després va arribar la guàrdia urbana; els agents van entrar dins el local i hi van trobar un grup de neonazis, però segons fonts municipals que cita Europa Press no s’hi feia cap concert. Van comprovar si tenia la llicència corresponent i van sortir. Segons que han explicat alguns testimonis a VilaWeb, van quedar dos agents davant la porta, mentre anaven sortint neonazis de dins del local per increpar i amenaçar de mort alguns dels periodistes que s’aplegaven allà.

Al mateix temps avançava des de la cantonada de la rambla de Poblenou amb el carrer Pujades un grup de més d’un centenar d’antifeixistes, convocats per xarxes socials, per protestar per la celebració del concert. Van arribar fins davant del local, quan els agents de a guàrdia urbana ja havien marxat, i alguns d’ells van destrossar a cops de peu l’entrada del local. Aquests mateixos testimonis expliquen que van sortir dos caps rapats i un d’ells fou agredit, va quedar ferit i una ambulància se’l va endur.

En aquell moment van intervenir els mossos d’esquadra, que van carregar contra els antifeixistes i en van detenir dos. Hi va haver tres ferits, segons que han informat fonts de mossos d’esquadra. La policia va mantenir unes hores més un fort desplegament amb una vintena de furgonetes.

Manifestació antifeixista a Sabadell

Els neonazis van traslladar el concert en aquest local del Poblenou, segurament per les crides de diverses entitats a mobilitzar-se contra la celebració del concert a Sabadell. L’Ajuntament de Sabadell havia dit que miraria d’impedir-lo. A la ciutat vallesana es va celebrar de tota manera una manifestació antifeixista que va recórrer els carrers del centre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any