Una campanya cívica recorda que avui no hi ha #resacelebrar

  • Una iniciativa cívica convida a treballar i ignorar la celebració de la diada espanyola

VilaWeb
Redacció
12.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una campanya cívica convida els catalans a no fer festa de la feina avui en motiu de la diada espanyola del 12 d’octubre (també coneguda com a ‘Dia de la raça’ o ‘Dia de la hispanitat’). A través de les xarxes socials, l’etiqueta #resacelebrar ha fet fortuna i s’escampa com una taca d’oli. Una de les entitats que hi dóna suport és Òmnium, que per segon any consecutiu, mantindrà l’activitat habitual a les seves seus. ‘Com a societat civil activa i entitat compromesa amb els drets de Catalunya com a país, Òmnium vol manifestar que no té res a celebrar al llarg de la jornada ni tampoc té motius per a declarar aquest dia festiu.’

Hi ha un grup de Facebook, ‘Jo no celebro el 12 d’octubre‘, que també recull propostes sobre com fer visible la protesta. També hi ha un compte de Twitter, @No12octubre, i les etiquetes #resacelebrar#no12oct.

Jornada laborable, com cada dia 12, a la Plataforma per la Llengua

La vintena de treballadors que té la Plataforma per la Llengua manté avui l’actvitat habitual, com qualsevol jornada laboral, tal i com ha vingut fent cada 12 d’octubre des de la seva fundació.

Mas i Bauzá no assistiran a la desfilada militar de Madrid; Fabra sí

El president de la Generalitat, Artur Mas, no assistirà a la desfilada militar que es fa cada any per celebrar el dia de la hispanitat, pel centre de Madrid, ni tampoc a la recepció que ofereix posteriorment el rei espanyol. Serà el delegat del govern a Madrid, Jordi Casas, qui representarà la Generalitat en aquests actes. Els anys 2007 i 2010 sí que hi va assistir José Montilla, i anteriorment també hi havia estat present Pasqual Maragall. Jordi Pujol no hi va assistir mai.

El president del govern balear, José Ramón Bauzá, tampoc no assistirà a la desfilada militar, perquè ha preferit assistir als actes de d’homenatge de la patrona de la guàrdia civil a Mallorca. En canvi, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, sí que assisteix a la desfilada de Madrid.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any