Blanco evita comprometre’s a València amb el corredor mediterrani íntegre

  • Diu que també demanarà a la Comissió que inclogui el corredor Cantàbric i l'Atlàntic

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.10.2011 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de Foment, José Blanco, ha evitat avui a València de comprometre’s a defensar com a eix prioritari el corredor mediterrani ferroviari íntegre, fins a Algesires, i ha repetit que també ha plantejat a la Comissió Europea, que el dia 19 ha d’anunciar els eixos prioritaris, el corredor Cantàbric i l’Atlàntic. Blanco ho ha dit en la presentació de l’estudi tècnic sobre el corredor mediterrani a la Cambra de Comerç de València, en presència del president Fabra i de la batllessa Rita Barberà.

Blanco ha presentat el mateix estudi tècnic que ja va presentar al març a Barcelona, i que  algunes fonts van trobar ambigu i vague. Aleshores Blanco va anunciar que Foment invertiria 25.400 milions en el corredor mediterrani ferroviari fins l’any 2020 i que hi inclouria la licitació del tram Tarragona-València d’Alta Velocitat.

Avui ha dit que tenia ‘plena confiança’ que el corredor mediterrani sigui prioritari i que sigui operatiu el 2020. I ha reconegut que també ha demanat la priorització d’uns altres corredors ferroviaris a l’estat espanyol, entre els quals hi ha el l’anomenat central, tal com va plantejar al comissari europeu de transport, Siim Kallas, la setmana passada.

El corredor, incomplet

Sembla segur que la Comissió assumirà el corredor mediterrani com a eix prioritari, com ja va poder escatir VilaWeb. Però, si bé encara no hi ha cap decisió definitiva, aquest corredor no arribarà a Alacant. Tindrà dues branques: l’una anirà a Algesires per Madrid, i l’altra arribarà fins a València, però no fins a Alacant. Aquesta informació, treta de la documentació del projecte que la Comissió va fer arribar a alguns eurodiputats, va inquietar el País Valencià. Més encara perquè el ministre Blanco havia insistit, la setmana abans, a demanar el corredor central, en línia amb l’acord signat amb el govern francès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any