Bildu i Aralar presenten la coalició per les eleccions espanyoles

  • Diumenge es farà a Pamplona un acte públic per presentar el nom i la imatge de la coalició

VilaWeb
Redacció
27.09.2011 - 17:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició formada per l’esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna, Alternatiba (components de Bildu) i Aralar participarà a les eleccions espanyoles del 20 de novembre per reclamar ‘els drets nacionals que corresponen al País Basc’ i faran una campanya centrada en la defensa del dret de decidir i el reconeixement nacional. Les quatre formacions polítiques han presentat avui l’acord (pdf) i han explicat que encara no hi tenen el nom decidit.

Oskar Matute (Alternatiba), Rebeka Ubera (Aralar), Pello Urizar (EA) i Idoia Aiastui (esquerra abertzale) han estat els encarregats d’explicar l’acord, acompanyats de personalitats de l’àmbit cultural, esportiu, polític i social. Han explicat que veuen la campanya i l’aliança com ‘una oportunitat per aprofundir en la nova fase política oberta al País Basc’.

També volen destacar la seva ‘voluntat d’afermar l’adhesió social i el debat polític que faran irreversible la transició cap a un procés de pau i de solucions democràtiques, com l’avenç cap a un canvi polític i social des de posicions sobiranistes, independentistes i d’esquerres’.

El pròxim 2 d’octubre es presentarà en un acte públic la denominació de la coalició i la seva imatge electoral. Algunes informacions no confirmades per les formacions del pacte apunten a ‘Amaiur’ com a nom de la coalició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any