Bona actuació dels Sagals a Roda de Ter

  • Els de la camisa taronja assagen el 4 de 8 que volen fer el 12 d'octubre a Barcelona

VilaWeb
Redacció
26.09.2011 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diumenge 25 de setembre es va celebrar la ja tradicional diada castellera amb motiu de la festa major de Roda de Ter, l’única actuació de la temporada que reuneix els Sagals d’Osona i els Nyerros de la Plana, i una de les que aplega més públic de la comarca.

Els Sagals d’Osona, amb més de 120 castellers a plaça decidiren realitzar castells assolits ja aquest any i que tenen plenament consolidats i no arriscar davant l’important calendari que se’ls presenta fins a finals de temporada. Primerament van fer quatre pilars de 4, un d’ells aixecat per sota. Començaren l’actuació descarregant el 5 de 7. A segona ronda el castell emblemàtic de la colla carbassa, el 3 de 7 aixecat per sota, el 7è de l’any i el 37è descarregat consecutivament des del 2008, una demostració del gran domini dels castells aixecats per la pinya a força de braços. En tercera ronda un 4 de 7 que va servir de prova per a l’imminent assalt al 4 de 8. Un pilar de 5 per clausurar la diada.

I vist el nombre de camises a plaça decidiren muntar una pinya de 4 de 8 per assajar-lo al màxim fent pujar tot el tronc. La pinya va quedar molt ben lligada i còmoda tal com demostra el fet que els dosos van pujar fins pràcticament col·locar-se del tot. Al castell només li faltava acotxador i enxaneta. Després van desmuntar la prova sense problemes demostrant que el castell està a tocar.

La setmana vinent els Sagals actuen a Molins de Rei amb l’objectiu de descarregar una nova torre de 7, fet que s’ha posposat pel canvi d’algun membre del tronc. La prova de foc serà el dia 12 d’octubre al barri de les Corts de Barcelona amb l’objectiu marcat de fer-hi el primer 4 de 8 de l’any, que pel que es va veure a plaça és totalment factible.

Per la seva banda, els Nyerros de la Plana van descarregar castells de sis pisos: el 4 de 6 amb agulla, el 2 de 6 i el 3 de 6 junt amb el pilar de 5 final.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any