El govern balear modificarà la llei perquè el català deixi de ser un requisit

  • El PSM-IV-Entesa insta el govern a acatar la sentència sobre l'exigència del català a la funció pública · Per això reclama que Bauzá retiri el projecte de llei amb què preveu retirar el requisit lingüístic a l'administració

VilaWeb
Redacció
23.09.2011 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern balear considera que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes (TSJIB) que avala l’exigència del català a l’administració ‘és una fotografia estàtica d’un moment concret’ i reitera la seva intenció de modificar la normativa actual perquè deixi de ser un requisit per accedir a l’administració. El conseller d’Administracions Públiques, Simón Gornés, diu que el govern respecta la sentència però que compliran amb la seva promesa electoral.

Unes hores abans, el PSM-IV-Entesa ha demanat al govern que acati la sentència del TSJIB. A més, ha instat l’executiu de Bauzá a retirar el projecte de llei amb què pretén eliminar el requisit lingüístic.

El PSM-IV-Entesa recorda que l’eliminació del requisit suposaria un ‘retrocés en el procés de normalització lingüística’, d’acord amb la resolució de l’alt tribunal. Una resolució que també afirma que ‘el català, com tothom sap, és l’idioma propi de les Illes Balears, de tots els seus ciutadans i entitats, i  resulta plenament constitucional que se n’exigeixi el coneixement per accedir i promocionar en l’àmbit de la funció i treball públics de l’administració de la comunitat autònoma’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any