Els indignats convoquen una nova acampada davant la borsa de Barcelona

  • Els mossos ha retingut i identificat una trentena de manifestants que protestaven aquest migdia en entitats financeres

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.09.2011 - 12:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els indignats tenen previst de tornar a les set del vespre a la borsa de Barcelona per acampar-hi de nou (es pot seguir a Twitter amb l’etiqueta #acampadaborsa ). Avui els mossos d’esquadra han desallotjat la cinquantena que hi havia acampats i que volien impedir l’obertura de la borsa com a protesta contra el funcionament del sistema financer. A més, han retingut i identificat una trentena que havien continuat les protestes per passeig de Gràcia i Diagonal, on havien entrat a una entitat financera i pretenien entrar en una altra.

Els manifestants es van convocar dissabte davant la borsa de Barceloa via Twitter (#trobadabcn). La protesta era una més d’un cap de setmana de mobilitzacions en què, per exemple, ahir milers de manifestants van sortir al carrer en algunes ciutats per contestar les retallades dels serveis socials.

Les protestes davant les borses, convocades via Twitter (etiquetes #occupywallstreet i #takewallstreet) han tingut un seguiment desigual: a la borsa de Nova York s’hi van aplegar dissabte mig miler de manifestants (vídeo). San Francisco, Los Angeles, Atenes, Berlín, Milà, Madrid o Tel Aviv també han vist com les portes de la borsa s’omplien d’indignats. Al nostre país, l’entrada de la borsa de Barcelona ha estat ocupada dues nits per una cinquantena d’indignats.

Manifestacions ahir al vespre

Milers d’indignats van marxar ahir al vespre per unes quantes ciutats del país convocats a través de les xarxes socials (al Twitter, amb l’etiqueta #18smani) en protesta contra les retallades en els serveis socials. A Barcelona, milers de manifestants (trenta-cinc mil segons els organitzadors; cinc mil segons la guàrdia urbana) van desafiar la pluja i van recórrer el centre de la ciutat, de la plaça Catalunya fins a l’Arc de Triomf, amb pancartes a favor de l’ensenyament públic i el sistema de salut. El lema fou: ‘Banquers i polítics: traieu les mans del que és públic’.

La marxa va començar amb un ‘flashmob’ on diversos metges van cantar la cançó ‘Resistiré’. Els manifestants van proclamar consignes com ‘Tot els ciutadans tenim un desig, que els nostres drets no ens costin diners’, ‘Si algú ha d’anar al carrer, Artur Mas el primer’ i ‘Educació i sanitat, pública i de qualitat’, entre d’altres. A la marxa hi va assistir gent molt diversa, amb una presència destacada de treballadors dels àmbits de l’educaicó i la salut.

A Palma, al voltant d’un miler de manifestants va sortir de Parc de Mar fins a la plaça d’Espanya (etiqueta #18spalma). I a Lleida, dos centenars de manifestants van marxar pel centre de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any