Iniciativa del Poble Valencià elegeix la portaveu d’Equo com a candidata a les eleccions espanyoles

  • També aprova reeditar la coalició Compromís i el programa electoral · Equo haurà de ratifcar l'acord en la seva assemblea la setmana que ve

VilaWeb
Redacció
17.09.2011 - 18:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El congrés d’Iniciativa del Poble Valencià ha elegit avui Cristina Domingo, portaveu d’Equo, com a candidata a encapçalar la representació de la formació per la circumscripció de València en les llistes de la coalició Compromís per a les eleccions espanyoles del 20 de novembre. La decisió de reeditar la coalició Compromís és ferma i no canviarà. En canvi, l’elecció de Domingo com a primera representant del partit a les llistes ha de ser ratificada pea les assemblees d’Equo la setmana que ve. Per Alacant s’ha elegit Aitana Mas, regidora de l’ajuntament de Crevillent, i, per Castelló, David Sánchez.

A més, el congrés també ha aprovat formalment el programa electoral i la proposta d’incorporar Equo. Es dóna per fet que en les assemblees d’Equo de la setmana que ve a València, Alacant i Castelló ratificaran la decisió. Si no fos així, Iniciativa concorreria de nou a les eleccions amb Compromís però hauria de cercar un altre nom per a encapçalar la representació del partit a les llistes.

L’òrgan executiu de la formació ecosocialista, conformat per les diputades autonòmiques, regidors i altres dirigents d’Iniciativa, va valorar a principi de mes molt positivament l’experiència de la coalició i la necessitat de reeditar-la ‘per a poder seguir oferint als ciutadans una opció política d’estricta obediència valenciana que treballe per defendre els interessos del País Valencià’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any