El festival de Locarno, aparador del cinema d’autor català

  • Avui es projecten dos films del director de Banyoles Albert Serra

VilaWeb
Redacció
09.08.2011 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Festival Internacional de Cinema de Locarno, que se celebra del 3 al 13 d’agost, s’ha convertit en un aparador internacional del cinema d’autor català. Avui es presenten ‘El senyor ha fet en mi meravelles‘ i ‘Els noms de Crist‘ del director Albert Serra, dues pel·lícules que ocuean sis hores de la programació. El proppassat dijous, el festival ja va acollir ‘Memories of a morning‘ de Jose Luis Guerín.

El festval suís serà l’escenari on veurà la llum la correspondència fílmica creuada entre els cineastes Albert Serra i Lisandro Alonso. Aquesta pel·lícula entre el banyolí i el de Buenos Aires és un encàrrec del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que formarà part de l’exposició ‘Totes les cartes. Correspondències fílmiques’ que es presentarà a l’octubre.

L’experiment que ha nascut fruit d’un intercanvi fílmic basat en dues obres reflexives sobre la manera de filmar de cada un, l’equip de rodatge i els actors. Albert Serra ha portat els protagonistes d’Honor de Cavalleria i el seu equip de col·laboradors habituals a fer la ruta del Quixot iel resultat és ‘Els noms de Crist’; i per la seva banda, Alonso ha tornat a la província de la Pampa a filmar la seva peça, ‘Sin título (Carta para Serra)‘, que també es presenta avui. 

Pel que fa a ‘Els noms de Crist‘ és una sèrie de televisió basada en l’obra ‘De los nombres de Cristo’ de Fray Luis de León i pensada per a l’exposició del MACBA ‘Esteu a punt per a la televisió?‘.

Locarno és un festival de cinema competitiu de classe A segons l’acreditació de la FIAPF, la seva línia editorial és ara en mans del director artístic Olivier Père, ex-director de la Quinzaine des Résalisateurs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any