El Consell aprova el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca

  • El PP havia afegit a darrera hora un punt al ple per agilitar els tràmits

VilaWeb
Redacció
28.07.2011 - 14:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell de Mallorca ha aprovat avui el procés de tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca. Amb els dinou vots a favor dels consellers del PP i tretze en contra, els ddel PSIB i la coalició PSM-IV-EM, el ple ha donat el vist-i-plau a la proposta presentada a corre-cuita pel PP per declarar d’interès públic el començament dels tràmits per tancar Televisió de Mallorca i Ona Mallorca.

Aquesta suposarà la primera clausura d’una radiotelevisió pública al país, i deixarà al carrer 115 treballadors.

El govern diu que el tancament de l’ens és una qüestió ‘d’interès públic’, i per aquest motiu el punt no ha passat per la comissió informativa. El conseller del PSM, Joan Font, ja va denunciar ahir aquest moviment i va dir que ‘aquesta no és manera de fer les coses’.

La proposta d’acord afegida a l’ordre del dia incorporava un extens text que pretenia justificar el tancament. L’argument principal que esgrimeix és que es tanca la ràdio-televisió ‘per evitar una duplicitat de serveis’ ja que, segons el text, ‘Mallorca disposa de dues ràdios i televisions públiques d’àmbit institucional: l’autonòmica, IB3, i la insular, RTVM’. L’altre argument és que el consell no pot assumir econòmicament l’ens, malgrat RTVM no tingui cap dèficit, fet que impossibilita que s’hi faci un ERO. El text fins i tot arriba a afirmar que RTV Mallorca té un ressò ‘mínim’. En canvi, no diu res del cost que tindrà tancar l’ens comunicatiu.  

El PSIB ha xifrat el cost del tancament de Ràdio Televisió de Mallorca en 9 milions d’euros, mentre que el vicepresident de cultura de consell de Mallorca, Joan Rotger (PP) ha declarat que en valdrà 1,6 milions d’euros. Jaume Garau, conseller socialista, ha dit que el PP no està tenint en compte els costos de la rescissió dels contractes amb quaranta entitats amb les que treballava l’ens audiovisual, que provocarà que molta altra gent perdi la feina. Salom ha dit que el PP ‘ha sigut valent’ hal incloure aquesta proposta al seu programa electoral ‘sense amagar-se’.


Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any