Alberto Fabra, elegit president de la Generalitat

  • Anuncia més austeritat en el discurs d'investidura · Agraeix la tasca feta a Camps, que va assistir al ple de les Corts

VilaWeb
Redacció
26.07.2011 - 19:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de les Corts Valencianes ha elegit Alberto Fabra com a president de la Generalitat, amb els vots a favor dels 55 diputats del PP i 43 en contra dels grups del PSPV, Compromís i EUPV. En aquesta sessió d’investidura, el principal partit a l’oposició, el PSPV-PSOE, ha renunciat a presentar un candidat alternatiu a Fabra. En canvi, la coalició Compromís ha presentat Enric Morera. Alberto Fabra ha demanat de ‘passar pàgina i recuperar la normalitat a les institucions valencianes’ en el discurs d’investidura d’avui a les Corts.

Fabra ha començat el discurs fent un agraïment a Camps, a qui ha qualificat de ‘valent, honest i honrat’. Ha volgut remarcar la legitimitat del càrrec que ocupa, qüestionada per l’oposició per no haver estat elegit després d’unes eleccions, dient que forma part ‘del partit que els ciutadans han votat majoritàriament’.

També ha fet èmfasi en el fet de ser el primer president originari de Castelló i s’ha declarat orgullós de la seva terra. Ha destacat, però, que volia ser el president de tots els valencians.

I ha fet una crida a la ‘responsabilitat de tots els grups’ perquè hi hagi diàleg. Fabra ha fet alguna pinzellada d’un cert canvi de tarannà, d’unes formes diferents de les de Camps. ‘Hem de passar pàgina i recuperar la normalitat a les institucions de la comunitat (…). Obrim una nova etapa perquè hi haja més responsabilitat i compromís que mai, per a respondre políticament a les Corts, per a proposar iniciatives legislatives i per a actuar sempre amb la màxima transparència’, ha declarat.

Més austeritat

Una bona part del discurs l’ha centrada en l’economia i en les mesures que vol aplicar a l’administració per a encarar la crisi. Ha exposat tres eixos: impulsar l’activitat econòmica, garantir la sostenibilitat i arribar a l’eficiència de la despesa de la Generalitat. ‘Hem d’avançar en l’austeritat i en l’eficiència: reduirem més la despesa de l’administració, reestructurarem l’administració, amb més col·laboració entre el sector públic i el privat. Hi haurà una  modernització de l’administració pública, simplificarem la normativa autonòmica per l’activitat econòmica i exigirem un finançament adequat’, ha anunciat.

I ha dit que abans de l’aprovació del pròxim pressupost impulsaria una corporació pública valenciana per a ‘reestructurar la dimensió de les empreses públiques, fent un control financer estricte’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any