L’Obra Cultural Balear insta Bauzá a acabar amb l’espoliació fiscal

  • En una reunió amb el president del govern balear, OCB li ha demanat que es concentri en la recuperació econòmica i no a atacar el model lingüístic i educatiu actual

VilaWeb
Redacció
18.07.2011 - 19:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Obra Cultural Balear (OCB) s’ha reunit aquesta tarda amb el president del govern balear, José Ramón Bauzá, en una primera presa de contacte entre totes dues parts. El president de l’OCB, Jaume Mateu, i el coordinador, Tomeu Martí han reclamat a Bauzá que dediqui tots els seus esforços a la recuperació econòmica i a la fi de l’espoliació fiscal, enlloc de posar en perill l’actual model lingüístic i educatiu.

Mateu ha demanat al president Bauzá i al conseller d’Educació i Cultura, Rafel Bosch, que ‘es concentri en la lluita contra la crisi econòmica i que no perdi ni un minut en lluitar contra suposats gegants catalanistes, que, en realitat, són molins de vent que impulsen la convivència i la cohesió social’. En aquest sentit, l’OCB ha ofert ‘la força de l’entitat de la societat civil més potent i organitzada per avançar en la cohesió social i la recuperació econòmica’.

En matèria de llengua, l’OCB ha demanat a Bauzá que ‘no es faci de la qüestió lingüística un cavall de batalla per fer política partidista i que es respecti el consens de la dècada dels anys 80 en matèria de política lingüística, que va permetre, entre d’altres avanços, l’aprovació per unanimitat de la Llei de Normalització Lingüística’.

OCB ha proposat que es reivindiqui el control dels ports i els aeroports, ‘infraestructures amb una importància estratègica per a les nostres illes’. I ha convidat Bauzá a reclamar totes les competències estatutàries que encara no han estat transferides per l’estat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any