El jutge del ‘cas dels vestits’ té tres dies per a decidir si obre judici contra Camps

  • El sastre diu que és evident que el president de la Generalitat no ha pagat els vestits

VilaWeb
Redacció
13.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge José Flors, instructor del ‘cas dels vestits’ que implica el president valencià, Francisco Camps, va fer ahir l’audiència preliminar, passa prèvia a la decisió d’obertura de judici o arxivament de la causa. Al llarg d’unes vuit hores, Flors va escoltar els testimonis de dos treballadors de la botiga Forever Young; el sastre José Tomás; el conseller delegat d’Orange Market, Cándido Herrero; el xofer de Camps; un dels escortes del president i de dos pèrits de l’Agència Tributària. A l’audiència també hi van comparèixer els advocats defensors i el fiscal anticorrupció valencià, Jesús Carrasco, que es van reafirmar en les peticions. El magistrat disposa ara de tres dies per a fer pública la decisió.

‘Ja ningú no ho dubta, ni tan sols el jutge, que Camps no ha pagat ni una pesseta’. José Tomás, el sastre del ‘cas dels vestits’, ho va dir abans d’entrar a declarar al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJV). El sastre, a més, es va mostrar convençut que Camps seurà a la banqueta dels acusats.

Juntament amb Camps, hi ha encausats l’ex-vice-president del Consell, Víctor Campos, l’ex-secretari general del PP valencià i diputat, Ricardo Costa, i l’ex-cap de gabinet de la Conselleria de Turisme i responsable de Protocol de la Diputació, Rafael Betoret.

La fiscalia anticorrupció demana una multa de 41.250 euros per al president valencià perquè considera provat un delicte de suborn passiu impropi, mentre que el PSPV sol·licita tres anys de presó i vuit d’inhabilitació perquè creu que el suborn no va ser passiu. La defensa demana l’arxivament del cas perquè veu contradiccions en el procés i manté que Francisco Camps va pagar totes les peces de roba.

La sala civil i penal del TSJV va acordar la setmana passada que les dues causes derivades del cas Gürtel que han entrat en aquest tribunal, la dels vestits i la del presumpte finançament irregular del PP valencià, havien de continuar de manera separada.

En cas de pronunciar-se a favor de l’obertura de judici, Francisco Camps es convertiria en el primer president autonòmic que, exercint el càrrec, compareix davant un jutge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any