Les obres a Sants fan preveure un agost de caos ferroviari

  • La vessant sud de la xarxa de Rodalies i de trens regionals finalitzarà a L'Hospitalet i Bellvitge, on caldrà fer transbordament per arribar a Barcelona · Caldran gairebé quatre hores per cobrir el trajecte entre Barcelona i València

VilaWeb
Redacció
05.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La xarxa de trens que envolta Barcelona es veurà afectada de nou per les obres de cobertura (pdf) de les vies a l’estació de Sants. Aquestes obres reduïran, del 4 al 27 d’agost, l’activitat en aquesta estació i, en conseqüència, pràcticament la totalitat de les línies de rodalies, els trens regionals i els trajectes de llarga distància, la línia entre València i Barcelona, es veuran afectats amb retards, limitacions de trajecte o recorreguts més lents. Les obres, però, no afectaran el recorregut del TGV entre Barcelona i Madrid.

Les diferents afectacions, a partir del 4 d’agost

La línia R2, que va de Sant Vicenç de Calders a Barcelona, passant per Vilanova i la Geltrú, finalitzarà el recorregut a Bellvitge, on l’usuari haurà d’utilitzar els ferrocarrils. La R4, que passa per Vilafranca, s’aturarà a L’Hospitalet i des d’allà caldrà utilitzar el metro o l’autobús. Les línies regionals R13, R14, R15 i R16, que cobreixen el sud del Principat, també s’aturaran a L’Hospitalet. El tren que conecta Sants amb l’aeroport es substituirà per una xarxa d’autobusos llançadora.

Els trens de mitjana i llarga distància desviaran el recorregut i passaran per Martorell i Vilafranca. És el cas de l’Euromed que enllaça València i Barcelona, el qual tardarà gairebé una hora més a fer el trajecte. Per a cobrir la distància entre Alacant i Barcelona caldran gairebé sis hores, pràcticament dues més que no fins ara.

A l’altra banda de Barcelona també hi ha línies afectades. És el cas de la R1, la línia del Maresme, que acabarà el recorregut a l’Estació de França, sense passar ni per Sants, ni per la plaça de Catalunya. Els usuaris hauran de sortir al carrer per arribar fins a l’estació de Clot-Aragó. La R3 farà el recorregut Sants-Vic i no arribarà a L’Hospitalet.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any