Escola Valenciana porta l’ofensiva del PP a la llengua al Consell d’Europa

  • Es reunirà demà amb experts del comitè de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries

VilaWeb
Redacció
04.07.2011 - 15:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana portarà al Consell d’Europa el projecte de decret del govern valencià de model únic d’ensenyament trilingüe. L’entitat es reunirà amb experts del comitè de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries per ‘informar de l’intent de canvi legal en el sistema educatiu valencià’ i perquè vulnera el dret estatutari d’estudiar en català. El nou conseller d’Educació, José Císcar, ja va anunciar la voluntat de mantenir el model.

 

La federació es reunirà demà amb la secretària de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, Simone Klinge, i els membres del comitè d’experts de la Carta Europea Vesna Cmic, Alberto López Basaguren i Gabor Kardos. Escola Valenciana ha recordat que l’Alt Comissionat de les Llengües Regionals i Minoritàries ha reiterat el seu aval al model educatiu d’immersió lingüística en valencià com el més eficient per a la formació lingüística dels alumnes. L’entitat ha anunciat que presentarà al·legacions en aquesta matèria a l’informe anual sobre l’estat de les llengües que l’estat espanyol envia anualment a Europa.

Escola Valenciana ha recordat que aquesta acció se suma a la resolució del congrés espanyol del passat dijous, que instava el govern espanyol a ‘difondre la tasca cultural i pedagògica’ dels sistemes educatius que introdueixen com a llengua vehicular en l’ensenyament la pròpia i oficial del territori.

A més, els responsables d’Escola Valenciana han demanat d’entrevistar-se amb José Císcar i amb la màxima responsable de política lingüística, la consellera de Cultura, Lola Johnson; confien que el decret no s’aprovarà finalment, perquè cada vegada hi ha més oposició al model.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any