Ca Revolta prepara les al·legacions i demana una reunió amb l’ajuntament

  • El consistori li va notificar ahir l'ordre de tancament

VilaWeb
Redacció
01.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ca Revolta ja ha parlat amb els seus adocats i en els pròxims dies presentarà els recursos corresponents a la notificació que l’ajuntament de València va fer arribar ahir a l’entitat exigint-li el tancament provisional de les instal·lacions. El document argüia sorolls i excés de música ambiental, cosa que l’entitat troba injustificat. ‘No existeix cap denúncia de cap veí’, explicava ahir a VilaWeb el coordinador de Ca Revolta, Enric Valero, que considerava que tot plegat responia a una ‘persecució de l’ajuntament que fa anys que dura’.

‘L’endemà de la manifestació contra la corrupció l’ajuntament ens va posar vuit multes per diversos motius, com l’excés de música ambiental, no perquè hi haguera cap actuació, i per altres raons d’adequació del local. Vam presentar un recurs i ara ens responen demanant el tancament provisional del local i, a més, ens diuen que acabaran de decidir si ens posen una multa econòmica’, va explicar Valero.

Ca Revolta té, per al seu local, una llicència de bar i de sala de conferències. Antigament n’havien tingut també d’espectacles, però l’ajuntament els la va retirar. Valero admet que efectivament hi ha un equip de so al local per a les conferències, però nega que hi hagi hagut mai un volum excessiu, ‘prova d’això és que cap veí no s’ha queixat’. L’ajuntament, a més, amenaça de multar econòmicament l’entitat, cosa que podria ofegar-la i constituir una altra manera de tancament.

De moment, l’entitat no ha programat cap acció de resposta i s’ha limitat a demanar una reunió amb l’ajuntament per aclarir els fets. ‘Hem rebut moltes mostres de suport, però de moment ens limitarem a recórrer la notificació i a cercar el diàleg; si passats aquests deu dies no hi ha cap solució, ja veurem què fem’, deia Valero. Pel que fa al diàleg amb l’ajuntament, els tres regidors de la coalició Compromís, encapçalats per Joan Ribó, ja s’han prestat per actuar de mediadors.

L’ofensiva del PP valencià

Aquest ofegament econòmic és també el que pateix Acció Cultural del País Valencià, per motius diferents i més complexes, que ha de pagar 700.000 euros de multa imposada per la Generalitat Valenciana per les emissions dels repetidors de TV3. El Consell mateix ha tancat també l’aixeta a les companyies valencianes de teatre; la Companyia Teatre Micalet va haver de tancar la porta de la sala Teatre Micalet per la inviabilitat econòmica del seu projecte de programació teatral en català.

I des de l’àmbit legal també hi ha una ofensiva de les administracions, governades pel PP, per no deixar espai al català: Escola Valenciana denuncia insistentment l’anunci del govern de Camps de suprimir la línia en català a l’ensenyament; i fins i tot des del punt de vista polític hi ha la voluntat de deixar menys marge de maniobra als partits petits, amb l’anunci de modificació de la llei electoral fet per Camps, que vol aplicar un sistema d’elecció directe dels diputats que, a part de ser dubtosament constitucional, afavoriria el bipartidisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any