El nou director artístic, Marc Lloret, presenta el 23è Mercat de Música Viva de Vic

  • Se celebrarà del 14 al 18 de setembre i tindrà com a nbovetat principal el MVLab

VilaWeb
Redacció
27.06.2011 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vestíbul del Centre d’Arts Escèniques d’Osona L’Atlàntida va acollit avui dijous passat la presentació de la 23a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). L’acte va comptar amb la presència de la regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Montse Rovira, del responsable de l’àrea de Música de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Albert Bardolet, i del director artístic del Mercat de Música Viva de Vic, Marc Lloret.

Del 14 al 18 de setembre de 2011 Vic esdevindrà la capital de la música en directe en una edició marcada per les noves propostes d’un Mercat que, aprofitant més de 20 anys d’experiència, s’ajusta a les necessitats de les indústries culturals del segle XXI i dels seus creadors.

La nova regidora de Fires i Mercats, Montse Rovira, va afirmar que ‘Vic és un lloc de trobada i parada obligatòria per als professionals de la música’ i va afegir-hi que, tot i la crisi, ‘la ciutat és una plataforma per als grups musicals’.

La creació del MVLab, és la gran novetat d’una edició del MMVV marcada per la nova direcció artística que passa a ser responsabilitat de Marc Lloret, juntament amb dos assessors musicals, Maria Lladó i Oriol Roca. El fet que la direcció artística incorpori tres persones i, per tant, tres visions, fa que la programació tingui un punt de vista polièdric però sempre buscant la complementarietat de les propostes presentades. Segons Lloret ‘això farà que tinguem una programació artística més rica’. La marca MVLAb reforça la idea professional del mercat però, enguany, es reforça també la programació dirigida la gran públic, o sigui, ‘més de festival’ que tindrà lloc, sobretot a l’escenari de la plaça Major. Segons Lloret ‘posem de relleu les dues visions del MMVV’.

Com va anunciar el propi Marc Lloret el MVLab inclourà conferències, jornades de networking, speed dating, workshops o taules rodones, entre d’altres activitats, enfocades a enfortir els vincles professionals entre diferents agents culturals, però també comptarà amb un circuit programàtic de concerts que permetrà tastar adequadament aquella part de la programació que pot resultar més interessant des del punt de vista del programador.

A més d’aquestes novetats també es va presentar el gruix de la programació que omplirà de música la ciutat de Vic entre els dies 14 i 18 de setembre. Aquest any el Mercat compta amb la participació d’unes 60 bandes entre les quals destaquen projectes com el concert inaugural a càrrec de Colina Miralta Sambeat CMS trio + Chicuelo; la coproducció del MMVV Maquinofòbia de Carles Santos·Cabo San Roque; la unió de Pascal Comelade amb la Cobla Sant Jordi; l’afro-cubana Suana Baca amb; el quartet del saxofonista holandès Benjamin Herman, els portuguesos Orelha Negra; la marroquina afincada a França Sophia Caraï; la canadenca I membre dels New Pornographers Kathlyn Calder; o els catalans Anna Roig i L’ombre de ton chien.

D’altra banda, Albert Bardolet, delegat de Música de la Generalitat de Catalunya va mostrar el compromís del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el Mercat de Música Viva de Vic anunciant que es signarà un conveni de renovació amb una validesa de tres anys. ‘El Departament de Cultura fa una aposta considerable pel MMVV’, ha afirmat Bardolet.

Per més informació podeu consultar el web www.mmvv.cat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any