El moviment del 15-M demana als acampats que retirin els objectes perillosos de la plaça de Catalunya

  • Confia a convèncer-los d'abandonar la plaça

VilaWeb
Redacció
23.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment del 15-M de Barcelona ha acordat de retirar tots els objectes perillosos de la plaça de Catalunya, pensant en la revetlla de la nit de Sant Joan. En un comunicat (pdf) fet públic ahir, diu que per evitar possibles incidents s’han de retirar ‘els objectes inflamables i les matèries perilloses; també es prendran mesures de prevenció oportunes’. Però des del moviment expliquen que encara hi ha tensions entre els qui es mantenen acampats a la plaça, que són una minoria, i els qui, seguint els acords de l’assemblea, van abandonar-la per descentralitzar les assemblees.

L’assemblea mateixa ha decidit que no daria gens de suport als acampats, en cas que es desallotgés la plaça. Tot i amb això, malda per convèncer-los de la necessitat d’abandonar la plaça i de continuar la protesta des de les assemblees de barri. Ara, entre els acampats hi ha gent sense sostre, que ha aprofitat una part de la infrastructura que ha romàs a la plaça per instal·lar-s’hi, i d’aquí ve que sigui difícil de desmantellar, d’una manera pactada, el campament.

Perquè poguessin evacuar les places el conseller d’Interior va posar els mossos d’esquadra a disposició dels ajuntaments que volguessin. Però el batlle de Barcelona, Jordi Hereu, va insinuar ahir que no pensava ordenar cap mena de desallotjament a curt termini, argüint que encara no s’havia acabat el diàleg amb els acampats i que no veia incompatibles la revetlla de Sant Joan i l’acampada. Aquestes paraules van motivar la reacció de CiU, que va acusar-lo d’esquivar decisions importants i de no fer la seva tasca. Cal recordar que les acampades vulneren l’ordenança cívica dels ajuntaments, per la qual cosa és de competència municipal l’ordre de desallotjar, amb l’ajuda, si cal, de cossos de policia com els mossos d’esquadra.

Assemblea general diumenge

El moviment fa saber, en un comunicat, que convoca ‘una gran assemblea vinculant a la plaça de Catalunya en què participaran les assemblees de barria de Barcelona’. S’hi discutirà el futur del moviment, el desmantellament del campament que encara resti a la plaça i s’hi discutirà la possibilitat que les futures assembles generals es facin, rotativament, a les places de barri. L’assemblea serà diumenge, 26 de juny, a les 17.00.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any