La fiscalia obre diligències mentre els indignats preparen la manifestació de diumenge

  • La manifestació de diumenge, contra les retallades socials

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia ha obert diligències per a investigar els fets violents d’abans-d’ahir contra alguns diputats (vídeo), quan els indignats protestaven a la porta del parc de la Ciutadella. Mentrestant, aquests preparen la manifestació de diumenge contra les retallades socials. A banda, els indignats de Barcelona volen exposar avui la seva versió dels incidents en l’acció de blocatge del parlament.

La fiscalia ha demanat informació als mossos amb la idea d’esbrinar si es pot imputar un delicte d’obstrucció a la tasca dels parlamentaris, d’acord amb l’article 498 del codi penal, a alguns dels detinguts o dels participants en els fets. Sigui com sigui, el conseller d’Interior, Felip Puig, va fer saber ahir que hi havia set detinguts i deu individus més identificats pels incidents a l’entrada del Parlament, i va qualificar de positiva l’operació dels mossos. Els detinguts, a més, ja han passat a disposició judicial.

Puig també va dir que el departament investigava les declaracions del president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, per un presumpte delicte de calúmnies. Oliveres va insinuar (vídeo) que entre els promotors dels aldarulls hi podia haver persones pagades per la policia.

L’oposició critica l’operació policíaca

Ara, els partits de l’oposició van coincidir a criticar l’acció policíaca, que no va protegir adequadament els diputats, i a responsabilitzar-ne el conseller Puig. Segons el vice-primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el desplegament de la policia va ser clarament insuficient i va fallar a l’hora de protegir els diputats. Esquerra també va atribuir al conseller Felip Puig un disseny insuficient de l’operació. El diputat d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, va dir que demanaria a la Mesa que sol·licités al conseller Puig un ‘dictamen exhaustiu’ per a poder estudiar el desplegament. El secretari general de SI, Uriel Bertran, va queixar-se de mancances greus i va lamentar la manca d’informació als diputats.

Una manifestació d’indignats denunciarà les retallades, diumenge a Barcelona

Els indignats de tot l’estat espanyol faran diumenge una manifestació simultània per a denunciar les retallades socials. A Catalunya la manifestació serà a Barcelona i culminarà una setmana de protestes, dita ‘Aturem el Parlament’, que pretenia paralitzar l’aprovació del pressupost de la Generalitat. La protesta de diumenge, coordinada pels indignats de l’acampada de Barcelona, sortirà a les cinc de la tarda de la plaça de Catalunya. En seran els lemes ‘El carrer és nostre!’, ‘No pagarem la seva crisi’, ‘Cap a una vaga general’ o ‘Aturem les retallades’. A València, la manifestació, amb el lema ‘No paguem la vostra crisi’, començarà a la plaça de l’Ajuntament. A Palma, la manifestació sortirà de la plaça d’Espanya, i en serà el lema ‘No al pacte de l’euro’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any