Primera ‘hackathon’ a Barcelona

  • El Museu Picasso convida una quarantena de programadors a fer propostes basades en les dades obertes de la biblioteca Europeana

VilaWeb
Redacció
08.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenvolupadors de programari de tota la Mediterrània, especialitzats en cultura i entorns creatius, prenen part en Hack4Europe, que es desenvolupa aquesta setmana a quatre ciutats europees alhora: Estocolm, Londres, Poznan i Barcelona. En el cas de la capital catalana, és la primera vegada que s’hi fa una ‘hackathon‘, terme amb què s’anomenen les reunions de programadors que dissenyen, durant uns quants dies, propostes basades en l’ús del vast registre de dades culturals de la biblioteca digital Europeana.

A l’acció barcelonina, en què col·labora el Museu Picasso, s’hi han inscrit quaranta-dos programadors que podran fer servir l’API de recerca d’Europeana, amb més de divuit milions de registres culturals obtinguts de mil cinc-centes institucions europees: de galeries a arxius, passant per biblioteques, museus i col·leccions audiovisuals.

El ‘hackathon’ es clausurarà amb el lliurament de premis a les propostes millor aprofitin les possibilitats de les dades culturals obertes. Els seleccionats de les quatre ciutats seran convidats a la cerimònia especial de la primera assemblea de l’Agenda Digital de la Unió Europea, que es farà a Brussel·les els dies 16 i 17 de juny, on la vice-presidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, lliurarà el premi als projectes ‘amb més potencial per al creixement social i econòmic d’Europa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any