‘La corrupció política comença a Benidorm’

  • A Benidorm els 'zaplanistes' decidiran el govern

VilaWeb
Redacció
23.05.2011 - 02:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Benidorm és avui la ciutat turística per excel·lència del País Valencià. Però fa trenta anys era un poble mariner de quatre mil persones. El bum turístic va crear unes famílies que van entrar en política per treure’n profit econòmic. Potser és l’origen de tot, perquè Zaplana es va casar amb la filla d’una d’aquestes bones famílies i de ser un advocat mediocre va arribar a alcalde de Benidorm, principi de la seva carrera política.

La corrupció política comença a Benidorm: Zaplana va arribar a ser alcalde gràcies a una trànsfuga del PSOE. I en la darrera legislatura, Agustín Navarro, del PSOE, va arribar a l’alcaldia gràcies a un trànsfuga del PP.

A més, a Alacant també es fa cantonalisme, perquè diuen que se senten discriminats de València. Alacant s’imposa a València quan Zaplana arriba a president de la Generalitat valenciana.

Avui el residu del ‘zaplanisme’, l’encarna Gema Amor, cap del CDL (Centro Democrático Liberal), que ha aconseguit tres regidors i que té la clau del govern, vist l’empat a onze regidors del PSOE i del PP. Es perfila que el PP tornarà a governar. Allò que no sabem és com han començat les negociacions i en quins termes planteja el pacte Gema Amor. Perquè també pot pactar amb el PSOE. El CDL jugarà amb qui li doni més rendiment econòmic.

Ignasi Mora
Escriptor

(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any