L’acampada de Barcelona convoca una manifestació per al 15 de juny

  • Se suma així a les protestes contra les retallades · Aquesta nit hi haurà més repics d'atuells a totes les places

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.05.2011 - 19:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’acampada de Barcelona (emissió en directe) ha aprovat en assemblea de convocar una manifestació per al 15 de juny contra les retallades, el sistema polític i financer, que acabarà davant del Parlament. Els manifestants tenen intenció de mantenir les protestes, com a mínim fins a mitjan de juny. ‘Això no acabarà demà’, han assegurat durant l’assemblea d’aquest vespre. La plaça de Catalunya torna a ser plena de manifestants. També hi ha centenars de manifestants a altres ciutats on s’hi fan acampades, com València i Palma.

A banda de la manifestació del dia 15 de juny, l’acampada de Barcelona té previst de concentrar-se contra les retallades en el sector públic divendres vinent dia 27 de maig. L’assemblea també ha aprovat de convertir la plaça de Catalunya en un espai de debat cada dia a partir de les sis de la tarda. I per demà, han fet una crida perquè la gent acudeixi al centre de Barcelona amb pilotes i les faci botar.

La prohibició de la Junta Electoral Central (resolució, en pdf) de fer concentracions i reunions, ratificada pel TC i el Suprem, no ha impedit pas que les acampades que hi ha per tot el territori continuïn fent sentir el seu clam (vídeo amb imatges aèries de Barcelona). Avui han mantingut les activitats i per a aquesta nit ja han convocat més repics d’atuells que es preveuen multitudinaris. Per la seva banda, l’acampada de Barcelona ha penjat al seu bloc el document de treball amb les seves demandes, tot i que no és encara un manifest oficial.

La policia força a desconvocar l’acampada a Alcoi

La nit ha transcorregut de manera tranquil·la, sense que els agents hagin dessallotjat les places, excepte a Alcoi. Allà, els coordinadors de l’acampada van desconvocar-la anit, després de l’avís de la policia, que els va dir que els multaria amb sis mil euros si mantenien l’acampada i que només podien romandre en grups de vint, sense cartells ni pancartes ni sacs de dormir. Per això aquest vespre més d’un centenar de manifestants s’ha concentrat a la ciutat, per recriminar l’actuació de la policia.

Els mossos d’esquadra i la policia espanyola van avisar els concentrats de la resta d’acampades que no desallotjarien les places, però que controlarien l’activitat que s’hi faci per evitar aldarulls i assegurar que es respecti el dret a votar sense coaccions. Per tant, la prohibició de la junta electoral de concentrar-se avui per la jornada de reflexió i demà per la jornada electoral no hauria d’impedir el dret de reunió i d’expressió dels manifestants.

Les acampades s’escampen

Les acampades s’han escampat per les principals ciutats de tot el país, Espanya i algunes capitals europees i mundials. Els manifestants continuen reclamant una democràcia diferent i criticant la manca de participació real, la manca de transparència en la gestió pública i el sotmetiment de les decisions polítiques als interessos econòmics.

El repic d’atuells d’ahir al vespre va tornar a omplir de gom a gom les places (vídeo amb imatges aèries). Cada dia de la segona setmana de campanya s’ha sumat més i més gent a les concentracions per reclamar un sistema electoral més participatiu i directe. Milers de ciutadans van omplir les places de Barcelona, València, Alacant, Castelló, Lleida, Palma, Menorca, Girona, Olot, Reus, Tarragona, Gandia, Elx, Mataró, entre d’altres ciutats.

La mobilització s’estén a Europa i a Amèrica

Londres, París, Brussel·les i Berlín són algunes de les capitals europees on es van emular ahir les protestes de les ciutats de l’estat espanyol. De manera pacífica, amb cassoles i cartells els residents a l’estranger es concentren davant les ambaixades espanyoles, mostrant la seva indignació i reclamant reformes per a un estat que té l’índex d’atur més elevat de la Unió Europea. La ‘spanish revolution’, com ja l’han batejada els mitjans internacionals, també ha creuat l’Atlàntic, amb actes previstos a Nova York, Bogotà, Buenos Aires i Ciutat de Mèxic.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any