Les acampades no s’aturen el dia de reflexió

  • La prohibició de la junta electoral de concentrar-se avui i demà no impedeix que el moviment de les acampades continuï fent sentir el seu clam

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les acampades que s’han escampat per les principals ciutats de tot el país, a Espanya i a algunes capitals europees i mundials continuen reclamant una democràcia diferent i criticant la manca de participació real, la manca de transparència en la gestió pública i el sotmetiment de les decisions polítiques als interessos econòmics (vídeo amb imatges aèries de Barcelona). La prohibició de la Junta Electoral Central (resolució, en pdf), ratificada pel Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem espanyols, de concentrar-se avui i demà no atura el moviment ciutadà, que continuarà la seva activitat, com a mínim, fins diumenge.

El repic d’atuells d’ahir al vespre va tornar a omplir de gom a gom les places (vídeo amb imatges aèries). Cada dia de la segona setmana de campanya s’ha sumat més i més gent a les concentracions per reclamar un sistema electoral més participatiu i directe. Milers de ciutadans van omplir les places de Barcelona, València, Alacant, Castelló, Lleida, Palma, Menorca, Girona, Reus, Tarragona, Gandia, Elx, Mataró, entre d’altres ciutats.

Sense desallotjament

Els mossos d’esquadra i la policia espanyola han avisat als concentrats que no desallotjaran les places, però controlaran l’activitat que s’hi faci per evitar aldarulls i assegurar que es respecti el dret a votar sense coaccions. Per tant, la prohibició de la junta electoral de concentrar-se avui per la jornada de reflexió i demà per la jornada electoral no hauria d’impedir el dret de reunió i d’expressió dels manifestants.

La mobilització s’estén a Europa i a Amèrica

Londres, París, Brussel·les i Berlín són algunes de les capitals europees on es van emular ahir les protestes de les ciutats de l’estat espanyol. De manera pacífica, amb cassoles i cartells els residents a l’estranger es concentren davant les ambaixades espanyoles, mostrant la seva indignació i reclamant reformes per a un estat que té l’índex d’atur més elevat de la Unió Europea. La ‘spanish revolution’, com ja l’han batejada els mitjans internacionals, també ha creuat l’Atlàntic, amb actes previstos a Nova York, Bogotà, Buenos Aires i Ciutat de Mèxic.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any