Tarragona se suma a les mobilitzacions per reclamar una “democràcia real”

  • Una setantena de persones s'han concentrat a la plaça de la Font per mostrar el seu rebuig al sistema polític actual

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
19.05.2011 - 08:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les mobilitzacions ciutadanes convocades a través de les xarxes socials sota el lema ‘Democràcia real, ja!‘ i que s’estan duent a terme a una seixantena de ciutats d’arreu de l’Estat i d’Europa han arribat aquest dimecres a Tarragona. Una setantena de persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça de la Font per mostrar el seu rebuig al sistema polític actual. “Volem un canvi”, ha manifestat Ferran Reyes, un dels joves concentrats, que considera que els polítics “no compten amb l’opinió ciutadana” i reclama “més transparència, més participació ciutadana i que es respectin els Drets Humans”. La intenció dels manifestants és convocar més actes en els pròxims dies.

En un principi, la concentració d’aquest vespre a la plaça de la Font havia d’acabar amb una acampada, però finalment aquesta s’ha desconvocat. La majoria de les persones que s’han concentrat són joves i molts d’ells han explicat que estan a l’atur. Durant la concentració, els participants s’han començat a posar d’acord per tal d’organitzar nous actes de protesta que tindran lloc en els pròxims dies. De moment, els membres del moviment ‘Democràcia Real, ja!’ han convocat una assemblea que se celebrarà el pròxim divendres al vespre.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha manifestat el seu “respecte” a la gent que es manifesta “lliure i civilitzadament”. L’alcalde ha demanat “civisme i cordura” als ciutadans que participen en aquestes concentracions. A banda, Ballesteros també ha reconegut que hi ha “moltes coses” que des del món polític “no s’han sabut fer bé”, però ha assenyalat que la reflexió “l’hem de fer tots plegats” perquè “aquí no hi ha uns que tenen la culpa i uns altres que s’ho miren des de fora”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any