Antoni Martí jura el càrrec com a cap de govern i assumeix la cartera de cultura

  • En l'acte de jurament, Martí ha anunciat els ministres del seu govern

VilaWeb
Redacció
12.05.2011 - 16:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de Demòcrates per Andorra, Antoni Martí, ha jurat el càrrec de cap de govern i ha promès acatar la constitució davant del Consell General. En l’acte, que s’ha celebrat a l’antiga sala de plens de la Casa de la Vall, un Martí visiblement emocionat ha dit que estava ‘agraït per la confiança que se li ha dipositat’ i ha destacat que serà ‘el representant de tots els andorrans’. Abans d’acabar el discurs, Martí ha anunciat el nom dels ministres del seu govern i la cartera que assumiran, i ha dit que ell assumirà la cartera de cultura de forma provisional.

Martí ha dit que governar ‘serà una tasca que requerirà la complicitat de molta gent’. ‘No han escollit un líder, sinó un equip de persones’, ha manifestat abans d’acabar la intervenció.

Després del jurament del càrrec de Martí ha parlat el síndic general, Vicenç Mateu, que ha fet un discurs amb un marcat to íntim. Ha recordat com ell i Martí ja havien coincidit en la primera legislatura després de l’aprovació de la constitució.

El nou govern serà format per Jordi Cinca, ministre de Finances i Funció pública; Jordi Alcobé, ministre d’Economia i Territori; Gilbert Saboya, ministre d’Afers Exteriors; Marc Vila, ministre d’Interior i Justícia; Roser Suñé, ministra d’Esports i Joventut; Cristina Rodríguez, ministra de Salut i Benestar; i Francesc Camp,  ministre de Turisme i Medi Ambient.

Sessió d’investidura

El candidat de Demòcrates per Andorra va rebre ahir els vint-i-un vots dels consellers de la seva formació. El Partit Socialdemòcrata, que ja no havia presentat cap candidat propi en la sessió d’investidura, es va abstenir. L’ex-cap de govern socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va acceptar el pacte d’estat que li va oferir ahir Martí, basat en la delimitació de competències, la reforma de la seguretat social i la relació amb la UE.

Martí havia dit, després de guanyar les eleccions, que la seva voluntat era fer ‘un canvi tranquil’ i que la formació era conscient del moment que viu el país. Martí afegia que estarien ‘a l’alçada de les expectatives que té la ciutadania’. Martí va estendre la mà al PS: ‘De la mateixa manera que la nostra victòria ha estat àmplia, ho serà també la nostra voluntat de diàleg, no solament a nivell polític sinó també amb la societat civil andorrana’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any