Valls vol reforçar la capitalitat del món casteller

  • La temporada vallenca tindrà un padrí i l'actuació de Completes es farà a l'antiga

VilaWeb
Redacció
06.05.2011 - 08:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les colles castelleres de Valls treballen de forma conjunta per reforçar i promocionar la capitalitat del municipi en el món dels castells. Per fer-ho, les dues colles han acordat emprendre iniciatives que impulsin el paper determinant de la ciutat bressol dels castells en el món casteller. D’aquesta manera i per Sant Joan, ja es posaran en pràctica alguna de les propostes, com la Nit de Completes que es farà a l’antiga o el nomenament anual d’un padrí dels Xiquets de Valls.

El padrí de la temporada castellera serà nomenat per l’Ajuntament i exercirà d’ambaixador dels Xiquets de Valls. Serà l’encarregat de sortejar l’ordre d’actuació de les dues agrupacions en la diada de Sant Joan. D’aquesta manera, aquest acte públic de ”Sorteig d’inici de temporada” passarà a ser un reclam més de la diada de Sant Joan i de la temporada de castells a Valls. Enguany, aquest acte tindrà lloc el dissabte anterior a aquesta diada, el dia 18 de juny, a les 12 del migdia i a la plaça del Blat. La intenció és buscar personatges de renom i amb ressò mediàtic, amb la voluntat que es consolidi la diada de Sant Joan com el veritable tret de sortida simbòlic de la temporada castellera.

Entre les propostes de les colles vallenques destaca també la recuperació d’un antic format (era habitual vuitanta anys enrere) per a la diada de sortida de Completes, que permetrà agilitzar-la. D’aquesta forma, si bé cada colla completarà, com és habitual, tres castells, se suprimiran els torns i les rondes com a tals, donant peu a la possibilitat que es puguin veure simultàniament castells de la Colla Vella i la Colla Joves al mateix temps.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any