El Barça pot alçar una nova copa a València

  • L'ocupació hotelera a València arriba al 95% i s'esperen cinc milions d'ingressos a bars i restaurants · Renfe habilita 1.700 places extra en cinc trens entre Barcelona i València

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Barça pot proclamar-se, una vegada més, campió de Copa avui al vespre (21.30) a València, com ja va fer fa dues temporades en una esplèndida final contra l’Athletic de Bilbao. Però, en aquesta ocasió, la final és amb un Reial Madrid dirigit per Mourinho, a vuit punts per sota a la lliga espanyola, i rival de les semifinals de la Champions League. A sobre, fa quatre dies ja es va disputar un altre Madrid-Barça al Bernabéu, acabat amb empat, després d’un partit vibrant i un arbitratge pèssim.

Guardiola ha dit que pensava jugar a l’atac des del primer minut, potser fins i tot amb Puyol, que es va tornar a lesionar dissabte. Mourinho, en canvi, no podrà disposar de Lass Diarrà, lesionat, i mantindrà el polèmic Pepe al mig del camp.

Més de cent mil watts per a silenciar els xiulets a l’himne espanyol

A les grades, cinquanta mil afeccionats. Al principi del partit sonarà l’himne espanyol, que a la darrera final disputada a València va ser xiulat pels afeccionats del Barça i l’Athletic fins al punt que Televisió Espanyola va falsificar l’àudio (el fet es va acabar amb el cessament del cap d’esports de la cadena). Per evitar un episodi similar la Federació Espanyola de Futbol ha contractat més de cent mil watts de potència, més del doble dels permesos per la legislació municipal i autonòmica, per fer sonar l’himne i no deixar sentir els xiulets.

València rep cinquanta mil afeccionats

Més de mil policies patrullen des d’ahir per  mantenir el perímetre de seguretat dels voltants de Mestalla. També s’hi han desplegat centenars de bombers i personal de la Creu Roja.

Fins demà a primera hora és prohibit d’aparcar a prop dels indrets habilitats per als fans de tots dos equips (Ramon Llull i Clariano, Cardenal Benlloch, Blasco Ibáñez i Doctor Moliner), encara que s’han preparat vuit mil noves places d’aparcament. Concretament, quatre mil places per als afeccionats blau-grana, al campus universitari de Tarongers, i quatre mil més per als madridistes al voltant de l’Albereda. Agents de la policia local informaran des de primera hora els afeccionats que arribin dels espais d’aparcament.

Renfe reforça la connexió Barcelona-València

Si bé la majoria dels cinquanta mil afeccionats hi arribaran per carretera, un 25% hi farà cap amb tren. Per això Renfe ha habilitat 1.700 places extra repartides en cinc trens per als afeccionats del Barça, que sortiran de l’estació de Sants a les 10.00, 10.25, 10.48, 12.25 i 12.33. En total, Renfe oferirà 3.500 places extra entre els trajectes Barcelona-València i Madrid-València que s’ajustaran a l’horari del partit i que permetran als afeccionats d’anar i tornar el mateix dia. En principi, els trens aniran tornant des de tres quarts d’una de la matinada, si bé la tornada es podria endarrerir, si el partit s’acabés amb pròrroga, ha fet saber Renfe. A més, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha habilitat 73.000 places de bus entre les estacions del Nord i de Joaquim Sorolla. 

L’ocupació hotelera, gairebé al cent per cent

Hom calcula que l’ocupació hotelera serà del 95% a la ciutat i del 100% als hotels del centre, i que els afeccionats deixaran uns cinc milions d’euros entre restaurants i bars. Quant és de les entrades, que al principi rondaven els dos-cents euros, ja en costen més de tres mil a la revenda via internet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any