Manuel Castells demana a Trias un ajuntament més obert i evitar casos ‘vergonyosos’ com la persecució d’Hereu contra VilaWeb

VilaWeb
Redacció
07.04.2011 - 15:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El prestigiós sociòleg Manuel Castells ha expressat el suport a Xavier Trias amb vista a les eleccions municipals del 22 de maig, Així li va comunicar al candidat de CiU mitjançant aquesta carta (pdf). L’èmfasi en la recuperació de la productivitat i la competitivitat de l’economia local, la professionalització de la gestió municipal i la reducció de la publicitat institucional són alguns dels aspectes del programa de Trias que l’han fet decidir. I també li demana ‘que no es repeteixin episodis vergonyosos com la querella presentada per l’Ajuntament contra un mitjà tan respectable com VilaWeb’.

També critica els intents de criminalització del moviments socials per part del govern de Jordi Hereu. ‘Vostè planteja una política de transparència i de portes obertes per airejar l’ambient enrarit de l’actual consistori’.

Del programa de Trias, Castells destaca l’aposta per ‘recuperar la productivitat i competitivitat de l’economia local utilitzant el potencial que tenim en l’economia del coneixement, a partir d’un avançat teixit universitari, un complex biomèdic del més alt nivell internacional i una capacitat d’emprenedoria que, amb suport públic, podria integrar els joves a la nova economia de la que depenen els recursos per reforçar l’estat del benesta’. També destaca que es posi l’accent en ‘comptar amb els més capaços, sigui quina sigui la seva ideologia’, i diu que pren nota de la proposta de reduir les despeses protocol·làries i de publicitat de l’Ajuntament, i el pressupost destinat a estudis ‘l’indubtable interès dels quals -precisa- no sembla prioritari en aquests moments’.

Airejar l’ambient enrarit

Castells continua, adreçant-se a Trias: ‘Vostè planteja una política de transparència i de portes obertes per airejar l’ambient enrarit de l’actual consistori. I en això el segueixo i el recolzo perquè recuperar la convivència i l’obertura a la crítica és l’única forma de cohesionar la societat en un moment en què hem d’afrontar la crisi com un col·lectiu amb els mateixos interessos i valors per sobre de les diferències polítiques’-

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any