Un taller sobre les papallones dóna inici a la Setmana Ambiental de Manlleu

  • Del 2 al 10 d’abril hi haurà diverses activitats adreçades a tots els públics

VilaWeb
Redacció
29.03.2011 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a la sisena edició de la Setmana ambiental de Manlleu, que comprèn diverses activitats relacionades amb el medi ambient dirigides a les escoles i a tots els manlleuencs i manlleuenques, que es faran entre el 2 i el 10 d’abril. Les activitats programades per aquesta setmana començaran aquest dissabte, dia 2 d’abril, amb la inauguració de l’exposició “El món de les papallones” al Museu Industrial del Ter (MIT). L’autor de la mostra, Joan Condal, oferirà un taller guiat per l’exposició dirigit al públic familiar a de 2/4 de 12 del migdia. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 25 d’abril.

Les activitats es reprendran el dilluns 4 d’abril amb un taller de contes digitals adreçat als més menuts de casa. Tindrà lloc a la Biblioteca Municipal, Espai Mossèn Blancafort de 6 de la tarda a 8 del vespre.

Entre d’altres, també es farà una xerrada sobre “La qualitat de l’aire a Manlleu, es presentarà el llibre “Per què no riu el riu? Estudi ecològic del riu Ter al seu pas per Manlleu”, d’Albert Santasusagna, o es farà un taller per conèixer recursos a la xarxa per aprendre a cuidar el medi ambient (podeu consultar el programa complet en l’arxiu que us adjuntem).

Les activitats de la Setmana ambiental de Manlleu es clouran amb una sortida al passeig del Ter per observar els ocells (dissabte 9 d’abril) i amb una visita guiada a la zona de les hortes comunitàries i el taller familiar “Preparem el planter” (diumenge 10 d’abril).

A més, el dia 14 d’abril, Dia de l’Energia, tindrà lloc un taller sobre “Google maps” per crear un mapa de l’energia de Manlleu. Aquesta activitat està inclosa dins la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, promoguda per la Unió Europea i que té lloc del 11 al 17 d’abril, en la que moltes ciutats i poblacions d’arreu d’Europa celebren el Dia de l’energia organitzant activitats relacionades amb l’eficiència energètica i les energies renovables. 

Per altra banda, durant la Setmana ambiental de Manlleu s’ha previst un gran ventall d’activitats adreçades als alumnes de les escoles de Manlleu on hi participaran més de 2.500 estudiants. Aquestes activitats són: la sessió de contes ambientals “La recollida selectiva i el cas concret del reciclatge de l’oli de fregir”; un taller sobre la recollida selectiva a Manlleu; diversos tallers per donar a conèixer les diferents fonts d’energia renovables, quines instal·lacions municipals hi ha, i aprofundir en les diferents aplicacions de les plaques solars; una visita a la deixalleria en forma de joc; el taller “Com entendre i protegir els boscos”; la visita a l’exposició “El món de les papallones”; la visita a la rampa per a peixos de la resclosa de la Teula (riu Ter a Manlleu); la visita a l’Ecoedifici de laVola – Sostenibilitat a Manlleu, un exemple de construcció eficient i sostenible; la visita a l’estació automàtica de control i prevenció de la contaminació atmosfèrica; i la visita a la depuradora d’aigües residuals de Manlleu, EDAR.

La Setmana ambiental de Manlleu està organitzada per l’Ajuntament del municipi i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu Industrial del Ter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any