Comença a València la marxa contra la corrupció

  • Organitzada pel Col·lectiu Contra la Corrupció, reclama la dimissió del president Francisco Camps

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.03.2011 - 18:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de persones s’apleguen a la plaça de Sant Agustí de València convocades pel Col·lectiu Contra la Corrupció, que havia organitzat per a aquesta tarda una manifestació contra la corrupció en les institucions del país. Sota el lema, ‘No volem un lladre de president’, la convocatòria té el suport de moltes organitzacions que ja s’han adherit al manifest, que demana que el president Francisco Camps no es presenti a les eleccions del 22 de maig.

L’Associació Cultural del País Valencia, l’Associació de Joan Valls i Jordà o Compromís pel País Valencià són alguns dels últims col·lectius que han fet una crida a la participació. El mateix Col·lectiu Contra la Corrupció ha fet una crida perquè hi vagin tots aquells que estiguin ‘farts de la corrupció, de la humiliació de la llengua i de la cultura pròpies, del feixisme, del finançament il·legal i d’una llarga llista de xacres de les institucions valencianes’ (manifest).

El partit del president Camps va presentar ahir una denúncia contra el Col·lectiu contra la corrupció per ‘manifestació il·lícita i injúries greus amb publicitat contra l’autoritat en l’exercici del seu càrrec’. Segons el PP, la manifestació d’avui té ‘finalitats delicitives’ perquè ‘l’únic propòsit que té és el d’injuriar’. A més a més, va demanar mesures cautelars per evitar la manifestació, entre les quals hi ha la petició de tancar blocs, webs i pàgines de facebook que cridin a la manifestació.

Però la jutgessa d’instrucció de València ha desestimat la petició del PP de suspendre la manifestació com a mesura cautelar, ja que no ho considera pas urgent. Per la seva banda, la portaveu del col·lectiu, Reyes Matamales, ha explicat que la manifestació havia estat convenientment convocada, i ha acusat el PP d’atemptar contra la democràcia itentant coartar drets fonamentals, com el dret a la manifestació i a la llibertat d’expressió.

Nascuts a la xarxa

Fa un parell d’anys l’informàtic César Martí va obrir un grup a Facebook per aplegar el malestar ciutadà sobre la corrupció. Va tenir tant d’èxit que es va formar el Col·lectiu Contra la Corrupció i València va viure una de les manifestacions més grans d’aquests últims anys. I ara que les eleccions s’acosten, avui torna a sortir al carrer per demanar la dimissió del president Camps.

D’una banda, per respondre la insistència ciutadana, segons Raquel Coronado, que és membre del Col·lectiu. I és que al País Valencià les institucions no paren de degradar-se per causa de la corrupció. I com que el president Camps n’és el màxim responsable, segons que diuen, li demanen que dimiteixi.

D’una altra, Coronado mateix assegura que els membres del Col·lectiu Contra la Corrupció són conscients que la societat valenciana té tants motius de queixa que es podrien fer manifestacions cada cap de setmana. En fóra un, per exemple, el tancament de TV3, que, per ella, és censura pura i simple. I encara que saben que és molt difícil de mobilitzar la gent, animen tothom a sortir al carrer, ni que sigui per fer-se sentir.

La manifestació del 31 d’octubre de 2009 va ser una processó, en què es va enterrar la democràcia, però avui volen que sigui una festa. Per això han demanat a músics i tamborers que es barregin entre els manifestants per animar-los. Ara, també demanen, com diu una altra organitzadora, Reyes Matamales, que ningú no porti cap pancarta ni bandera de partit, perquè ells són un moviment social no partidista.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any