La protesta pel tancament de TV3 al País Valencià present a les falles de València

  • Un grup de manifestants desplega una pancarta durant la mascletà · Acció Cultural no pot pagar la multa de 600.000 euros abans de diumenge

VilaWeb
Redacció
18.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir va fer un mes de l’apagada del senyal de TV3 al País Valencià a instàncies del govern de Francisco Camps. Acció Cultural (ACPV) va decidir de tancar els repetidors el 17 de febrer, arran de l’entrada en vigor de la modificació de la llei de l’audiovisual valenciana, que imposa una sanció de 60.000 euros cada 15 dies, en cas de no tancar-los. Les protestes ciutadanes i institucionals per aquests fets s’han multiplicat des d’aleshores per tot el país. Ahir, la protesta de la plataforma Sense Senyal va protagonitzar la mascletà de les falles de València.

Un grup de manifestants va desplegar una pancarta en favor de les emissions de TV3 al País Valencià durant la mascletà de la plaça de l’Ajuntament de València. Abans que comencés l’espectacle pirotècnic, un dels actes més multitudinaris de les festes, una vintena de membres de la plataforma van desplegar una pancarta de grans dimensions que deia ‘Volem TV3’.

ACPV no pot pagar la multa de 600.000 euros

Acció Cultural no podrà reunir abans del 20 de març els 600.000 euros i escaig de les dues sancions que li ha imposat el govern valencià per haver emès TV3. El coordinador de l’entitat, Toni Gisbert, ha explicat que a partir de diumenge començaria un procés de constrenyiment, amb penalització d’un 20%, que els obligaria a pagar uns 800.000 euros, més interessos, en un termini aproximat d’un mes. En cas de no poder reunir aquests diners, començaria l’embargament de comptes, subvencions pendents i béns. Gisbert diu que l’entitat explora algunes vies per poder pagar les multes, però que ara com ara no té la seguretat de poder reunir tots els diners.

‘Com a associació cultural sense ànim, de lucre la quantitat ens sobrepassa i demanem un ajornament i un fraccionament que la Generalitat Valenciana ens nega; per tant, hi ha una voluntat d’ofec econòmic, perquè és evident que saben que no podem reunir eixa xifra’, lamenta Gisbert.

Tot amb tot, ACPV considera que el govern valencià no té competències per a sancionar, d’acord amb la Comissió del Mercat de Telecomunicacions. L’entitat ha presentat un recurs al Tribunal Suprem espanyol, però ‘mentre el Suprem no decidesca, els processos continuen i els processos de multes són executius. Ens podem trobar, doncs, que ens donen la raó quan ja hem pagat les multes i hem tancat TV3’, lamenta Gisbert.

Les sancions corresponen a cadascun dels repetidors que el govern valencià va precintar el 2007: la Carrasqueta (Alacantí), Alginet (Ribera Alta) i Llosa de Ranes (Costera). ACPV ja va pagar una primera multa de 126.943,90 euros, però té pendents dues multes de 300.000 euros cadascuna, més els interessos, als quals s’ha d’afegir ara la penalització per no haver pagat en el termini previst.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any