Ortega diu al Parlament que al seu currículum hi havia un ‘error de transcripció’

  • L'oposició reclama que s'aclareixi qui n'és el responsable

VilaWeb
Redacció
16.03.2011 - 14:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’oposició del Parlament de Catalunya ha carregat avui contra la vice-presidenta del govern, Joana Ortega, per la polèmica sobre el seu currículum, on constava fins fa uns dies que era llicenciada en psicologia quan, segons ella, li falta una assignatura i mitja per ser-ho. Els grups li han demanat que aclareixi qui és el responsable de ‘l’error de transcripció’ que Ortega ha esgrimit prèviament, durant la comissió parlamentària, i han posat en qüestió que es tractés d’una errada involuntària.

La vice-presidenta ha admès l’error en el seu currículum i ha insistit que no tenia intenció de ‘confondre ningú ni de voler treure’n cap benefici’. L’oposició, però, no en té prou amb aquestes disculpes.

Les crítiques més contundents han arribat per part del diputat de Solidaritat Alfons López Tena, que ha demanat la dimissió d’Ortega i l’ha acusada de mentir per dir que es tractava d’un ‘error no detectat’. Tena ha dit que la vice-presidenta de la Generalitat havia tingut una actuació ‘típica dels presumptes delinqüents’ per haver ‘esborrat proves’ quan els mitjans es van fer ressò de la polèmica, i ha recordat que l’atribució d’un títol acadèmic està tipificada com a delicte.

La diputada del PSC Laia Bonet ha demanat que es faci saber qui és el responsable de l’error en el currículum de la vice-presidenta, i ha assegurat que volia creure que es tractava d’una errada ‘involuntària’.

‘Això no és un error, i en tot cas, si és un error de transcripció, ens hauria d’explicar qui ha comès aquest error i quan’, ha dit el diputat i portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, que considera que ha de ser aquesta persona qui assumeixi responsabilitats. També ha afegit: ‘S’espera del govern que sigui honest i no falsifiquin documents públics i que no falti a la veritat’.

Per a l’ecosocialista Jaume Bosch, Ortega ha estat ‘víctima del govern dels millors’ i ha lamentat ‘l’obsessió per la meritocràcia impulsada pel mateix president del govern’. El millor govern, ha dit, ‘no és el que acumula més títols, sinó el que serveix millor la ciutadania’.

Des d’ERC, Anna Simó també ha considerat que no es tractava d’un ‘error involuntari’ perquè ja feia cinc anys que el currículum era publicat en diverses pàgines web. ‘S’ha faltat a la veritat i ha quedat perfectament contrastat’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any