La Ciutat Vella va a la primera audiència pública de l’any amb la comissió d’investigació pendent

  • Es va constituir fa dos mesos per investigar la trama corruptiva i encara no s'ha reunit mai · Els veïns demanaran que es desencalli · També demanaran més seguretat, arran de l'assassinat d'un comerciant, dissabte

VilaWeb
Redacció
10.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El districte de la Ciutat Vella fa avui la primera audiència pública de l’any amb la comissió municipal que ha d’investigar la trama corruptiva del districte, constituïda fa dos mesos, però que encara no s’ha reunit ni una sola vegada. A sobre, dissabte fou assassinat d’un tret un comerciant del carrer de Sant Pere més Alt, i això condicionarà, sens dubte, l’audiència d’avui.

A final de l’any passat, a petició de CiU i PP i dels veïns, manifestada en la darrera audiència pública del districte, l’ajuntament va aprovar l’establiment d’una comissió d’investigació de la trama corruptiva de la Ciutat Vella. Però, per desavinences formals entre el govern i els partits de l’oposició, encara no s’ha reunit mai. La setmana passada CiU i PP van enviar un escrit conjunt al president de la comissió i primer tinent-batlle, Jordi William Carnes, perquè convoqués la primera reunió, acusant-lo de cercar ‘tota mena d’excuses per a demorar-la’. 

A l’escrit li recordaven, també, que la comissió s’havia de reunir quan ho requerien, com és el cas, dues cinquenes parts dels regidors. El govern municipal, en canvi, vol que abans es faci una auditoria, cosa que deixa la comissió en un punt mort. Per això els representants dels veïns exigiran avui que la comissió es desencalli i que faci la primera reunió un dia d’aquests.

Aquesta qüestió ocuparà una part important de l’audiència, que serà presidida per la regidora del districte, Assumpta Escarp. Però els veïns li proposaran més qüestions, algunes de les quals no s’han resolt mai, com la de l’incivisme, de l’assetjament immobiliari, de la gestió i el control dels apartaments turístics.

A més, dissabte, en un atracament fou assassinat d’un tret un comerciant del carrer de Sant Pere més Alt, molt a prop del Palau de la Música, i el fet ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre la seguretat de la Ciutat Vella. La sensació d’inseguretat, també llargament denunciada, no ha minvat aquests darrers mesos, ben a l’inrevés.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any