Solidaritat per la Independència no expulsarà Joan Laporta

  • El secretari general de SI, Uriel Bertran, deixa la decisió a les mans de l'ex-president del Barça · Solidaritat acceptaria que Laporta continués al subgrup de SI tot i formar part de les llistes d'ERC · Aquesta setmana, Laporta es reunirà amb Portabella per perfilar l'aliança a Barcelona

VilaWeb
Redacció
08.03.2011 - 13:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El futur polític de Joan Laporta passa per mantenir l’escó de diputat al parlament, però segurament al marge del grup de Solidaritat (SI). La decisió, ha dit avui el secretari general de SI, Uriel Bertran, és només seva: la coalició ha decidit no expulsar-lo i considera que és Laporta qui ha de decidir què vol fer. Fins i tot, ha dit Bertran, SI no tindria inconvenients en el fet que Laporta decidís no abandonar el grup parlamentari, tot i formar part de les llistes d’ERC a les municipals (vídeo). Bertran ha volgut donar aquesta crisi per tancada i ha dit que qui n’ha de parlar ara, en tot cas, és Joan Laporta.

Laporta és avui a Madrid i torna a Barcelona aquesta tarda. Segons que ha pogut saber VilaWeb, té previst de parlar amb els dirigents de Solidaritat aquesta tarda, ja sigui per telèfon o en una entrevista. Laporta, que la setmana passada es va negar a repetir la coalició, es sentiria còmode mantenint el seu escó, fins i tot dins del subgrup de Solidaritat, i diferenciant l’activitat parlamentària dels projectes que cada partit pugui tenir en l’àmbit municipal. De la possibilitat de compartir candidatura amb Esquerra i amb Reagrupament a Barcelona, i de quin lloc a la llista podria ocupar, Laporta en parlarà en una altra reunió aquesta setmana amb Jordi Portabella.

Per tant, Laporta s’afegirà molt probablement, amb Democràcia Catalana, a la coalició entre Esquerra i Reagrupament. Portabella ja va dir la setmana passada que reservaria un lloc destacat en la llista a Laporta; ‘es mereix ser tractat com el president d’una força política que vol enfortir el tercer espai’, va dir, i va remarcar que el lloc a la llista no seria un inconvenient per arribar a un acord amb Laporta. Democràcia Catalana no tindria el mateix grau de representació que té Reagrupament en la coalició, en l’anomenat tercer espai progressista i independentista: la formació presidida per Joan Carretero disposa del número quatre, Ignasi Planas, i tindrà un 20% de la representació a la llista. Portabella va dir que amb Laporta no es tancaria pas la incorporació de forces en aquest tercer espai.

Puigcercós: ‘És d’hora per parlar de llocs a la llista’

Però avui el president d’ERC, Joan Puigcercós, ha considerat que ‘encara és d’hora’ per donar detalls de l’acord per integrar Laporta a la llista del partit a Barcelona en les properes eleccions municipals. ‘Encara és d’hora per parlar de llocs a la llista’, ha dit Puigcercós, que ha afegit que la seva formació segueix negociant amb d’altres ‘col·lectius’ i ‘persones’ per integrar ‘el màxim nombre possible’ a la candidatura. ‘De les converses amb el senyor Joan Laporta m’agradaria poder dir que les podem tenir amb més col·lectius’, ha insistit el republicà, que ha recordat que aquests apropaments a grups com Reagrupament s’estan produint a molts municipis, i no només a la capital catalana.

‘Esquerra ha aprés la lliçó: dividir l’independentisme és negatiu’, ha afegit. I ha reblat:’Treballem amb la voluntat d’ERC és obrir, obrir i obrir’.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any