La comissió de Carnestoltes de Prats de Lluçanès referma l’aposta pel rellançament de la festa

VilaWeb
VilaWeb
Meritxell Verdaguer
28.02.2011 - 10:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Isabel Solanas i Elisabet Dealbert formen part de la Comissió del Carnestoltes de Prats de Lluçanès. Aquest serà el segon any que el Carnestoltes l’organitza aquesta comissió que li ha donat un nou impuls amb la voluntat que s’hi sumi tothom.

Quantes persones sou a la Comissió del Carnestoltes?
Som 11 parelles i amb el nens acabem sumant 41 persones, està formada per pares i nens.

Com vau començar ?
Va sorgir perquè els que teníem nens sempre veníem a la festa que organitzava la Unió de Botiguers en la que hi actuava el grup de Navàs, Pocasolfas. Als nens els hi encantava però últimament ens trobàvem que gairebé no hi havia canalla degut a l’horari, ja que es feia a les 2 del migdia. Ens vam anar engrescant els uns als altres i va acabar sorgint la comissió.

Com era el Carnestoltes abans?
Abans el Carnestoltes se celebrava el dimarts i les carnisseries del poble oferien mongetes i botifarra, la gent es disfressava però entre setmana la festa va anar perdent pes i es va passar al diumenge.

Amb quin objectiu vau començar a treballar pel Carnestoltes?
Primer de tot volíem fer una carrossa i arrossegar la gent que sortís al carrer, no només nens sinó tothom. Que vingui tothom!

I què més heu introduït de nou?
Se segueix fent al migdia, hi ha dinar i passacarrers, hem canviat el recorregut perquè amb l’anterior no anava bé per les carrosses. El que volem és que sigui un
dia sencer, des del matí que et vesteixes fins a la tarda després de l’actuació del grup infantil. L’any passat vam fer la carrossa, vam introduir el rei Carnestoltes que no hi havia set mai, el rei i la reina del Carnestoltes infantil i el pregoner, a més de canviar el grup de música. També vam restaurar les figures de la Cuca Porca i la Bruixa Napa.

Que estaven fetes malbé les figures de la Cuca Porca i la Bruixa Napa?
Sí, estaven més malament del que ens pensàvem. Es van estrenar per un Carnestoltes i van sortir durant dos o tres i anys, no sabem perquè van deixar de sortir i es van arraconar, els vam anar a rescatar i els vam restaurar. Va ser una despesa important.

I aquest any, hi ha alguna novetat?
Hem intentat que hi hagi més carrosses i comparses, de moment ja n’hi ha alguna més de confirmada, però espereu a veure-ho el dia del Carnestoltes! El dinar es farà al pavelló, com també el grup d’animació i acabarem amb una xocolatada.

Qui més hi col·labora?
Nosaltres ho vam començar a parlar al setembre i quan vam decidir que volíem fer alguna cosa vam anar a parlar amb l’ajuntament i els carnissers del poble que eren qui ho gestionava fins al moment. Ara ho organitzem nosaltres amb la col·laboració d’algunes entitats del poble i altra gent a títol individual.

Com us financeu?
Fem altres activitats durant l’any. La comissió de festes ens deixa organitzar un bingo per Sant Joan i per Sant Vicenç, dins les seves activitats; l’any passat vam fer samarretes per la Fira de Sant Jaume i per Santa Llúcia vam fer un concurs. També hem fet teatre i balls. Totes les activitats han funcionat però sempre intentem fer els preus molt ajustats perquè la gent vingui i costa fer calaix! També hem de pagar coses nosaltres i hi dediquem moltes hores.

Només queda una setmana pel gran dia…
Ara falta que s’animi tothom, de totes les edats, no fa falta que vinguin amb nens! Aprofitem l’entrevista per donar les gràcies a totes les entitats i gent que ens ajuda de maneres molt diferents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any