Camps es fa proclamar candidat desafiant el PP espanyol

  • El comitè electoral del PP valencià es va reunir d'urgència ahir al vespre a instàncies de Camps mateix, vistos els dubtes de la direcció de Madrid

VilaWeb
Redacció
15.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè electoral del PP valencià va proclamar ahir al vespre Francisco Camps candidat a la presidència de la Generalitat, en una reunió convocada d’urgència a instàncies de Camps mateix. Abans la direcció espanyola del partit havia dit que no caldria proclamar els candidats que ja són presidents. El secretari del comitè electoral popular valencià, Vicente Rambla, va confirmar la decisió presa a la sortida de la reunió, que va durar vint minuts.

La proclamació es va fer en una reunió urgent en resposta als dubtes expressats per alguns dirigents espanyols del partit aquest cap de setmana passat. Fet aquest pas, ara el comitè electoral estatal del PP hauria de confirmar la decisió. En tot cas, Rambla es va afanyar a assegurar que la decisió s’havia pres en plena sintonia amb la direcció espanyola.

I tanmateix ahir al matí la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, va dir que la data de proclamació de Camps encara no s’havia decidit: ‘La proclamació és un acte de partit més que no pas un acte formal perquè els candidats han de ser designats pel comitè electoral estatal.’ I que el PP reuniria tots els candidats autonòmics a Palma els dies 4 i 5 de març.

Rajoy es continua resistint a proclamar Camps

Després de la decisió del PP valencià de proclamar Camps, la direcció espanyola va insistir que el president valencià encara no era oficialment el candidat. De fet, el comitè electoral espanyol es reunirà aquesta setman, demà o demà passat, per a designar María Dolores de Cospedal candidata al govern de Castella la Manxa. Però no hi haurà previsiblement cap més designació.

Si la decisió del PP valencià es ratifiqués, Camps presidira per tercera vegada la llista dels populars valencians a les eleccions a les Corts del 22 de maig.

Fa pocs dies la fiscalia anticorrupció va demanar una multa de 41.250 euros per a Camps, donant per fet que devia cometre un delicte de suborn passiu impropi pel fet d’acceptar regals com els vestits de la trama del cas Gürtel.

González Pons aposta per Camps

Paral·lelament, el vice-secretari de Comunicació del PP espanyol, Esteban González Pons, ha declarat al programa El matí de Catalunya Ràdio no posa ‘una mà, sinó totes dues’, per la innocència de Francisco Camps. D’aquesta manera ha deixat entenent que Camps és el candidat del PP espanyol a la presidència valenciana, encara que estigui imputat. ‘Ningú no es creu que per quatre vestits i quatre corbates es vengui un president’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any