La fiscalia sol·licita una fiança d’1,6 milions a Matas per l’adjudicació del projecte de l’Òpera

  • Calatrava nega conèixer irregularitats tot i admetre que Matas va encarregar-li el projecte · L'arquitecte valencià ha declarat al jutge · També ha declarat avui l'ex-conseller Fiol

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.02.2011 - 21:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach ha demanat una fiança de responsabilitat civil d’1,6 milions d’euros per a l’ex-president del govern balear, Jaume Matas, per l’adjudicació presumptament irregular de l’avantprojecte del Palau de l’Òpera a l’arquitecte valencià Santiago Calatrava. Calatrava, encausat en una de les peces separades del cas Palma Arena, ha dit avui al jutge instructor que l’ex-president balear Jaume Matas va proposar-li de fer-se càrrec de l’avantprojecte del teatre de l’Òpera durant un esmorzar a Roma.

L’advocat de Matas té ara tres dies hàbils per estudiar l’escrit que fiscalia i advocacia li han presentat, i en el que es relaten fets constitutius de ‘determinats delictes’ que podrien derivar en responsabilitats civils ‘greus’. Pel diputat del PP, Francesc Fiol, que també ha declarat avui, no s’ha demanat cap fiança perquè és aforat i ho hauria de fer el Tribunal Superior.

Per a l’ex-conseller d’Educació i Cultura, i actual diputat del PP, Francesc Fiol, posposarà la decisió i el jutge decidirà, si és convenient, elevar la qüestió al Tribunal Superior de Justicia de Balears (TSJB), ja que Fiol és aforat. En tot cas, el TSJB sol·licitaria la mateixa quantitat que per a Matas.

La fiscalia i l’advocacia han sol·licitat aquestes mesures cautelars en una vista que s’ha celebrat aquest vespre, després que el jutge que instrueix el ‘cas Palma Arena’, José Castro, hagi pres declaració durant tot aquest divendres a sis persones en relació l’adjudicació de l’avantprojecte del Palau de l’Òpera de Palma. Per aquesta peça, que és una de les 25 que formen el sumari del cas, ha prestat declaració l’arquitecte Santiago Calatrava, pel qual no s’han demanat finalment mesures cautelars.

Durant la seva compareixença al jutge que instrueix el ‘cas Palma Arena’, l’arquitecte ha afirmat que Matas li encarregà en persona el projecte del Palau de l’Òpera de Palma en un esmorzar celebrat a Roma el setembre de 2006.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any