El jutge del ‘cas Palma Arena’ encausa l’ex-conseller d’Educació de Matas

  • El magistrat ha citat Francesc Fiol a declarar el pròxim divendres, el mateix dia que haurà de comparèixer l'arquitecte Santiago Calatrava · El PP veta Fiol a les llistes electorals

VilaWeb
Redacció
04.02.2011 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller d’Educació i Cultura del govern Matas, Francesc Fiol (PP), ha estat encausat avui pel jutge del ‘cas Palma Arena’. El jutge que instrueix aquest cas, José Castro, l’ha encausat per l’adjudicació del Palau de l’Òpera que Matas volia construir a Palma. En concret, l’ha encausat en la peça 3 de les 25 que formen el sumari del cas.

L’encausament arriba per les presumptes irregularitats que es podrien haver comès en l’adjudicació del Palau de l’Òpera a l’arquitecte Santiago Calatrava, també imputat en aquest cas. Només l’avantprojecte de l’Òpera ja va costar 1,2 milions d’euros a l’executiu balear, tot i que no es va executar per prohibició de la Junta Electoral de 2007.

El PP veta Fiol a les llistes electorals

L’encausament de Francesc Fiol fa que automàticament el PP l’hagi vetat per a les llistes electorals de les eleccions municipals, insulars i autonòmiques del maig vinent. Així ho ha dit el portaveu del partit, Toni Fuster, que ha recordat que fa un any el PP va prendre la decisió de retirar de qualsevol llista electoral els militants encausats per la justícia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any