Els partidaris de Mubàrak ataquen els periodistes al Caire

  • Nombrosos periodistes de mitjans de tot arreu, entre ells catalans, han estat atacats i intimidats

VilaWeb
Redacció
03.02.2011 - 18:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nombrosos periodistes de mitjans de tot arreu han estat atacats i agredits per esbirros de Hosni Mubàrak. El departament d’estat dels EUA ha denunciat avui que hi havia ‘una campanya orquestrada per intimidar els periodistes i dificultar la seva feina a Egipte’, i ha condemnat com tracten als periodistes que cobreixen la revolta. Per la seva banda, Mohammad Abdel Dayem, coordinador de l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica del Comitè de Protecció de Periodistes, ha dit: ‘El govern egipci duu a terme una estratègia d’eliminar testimonis de les seves accions’.

La policia militar ha detingut aquesta tarda sis periodistes del programa ’30 minuts’ de TV3, que s’havien desplaçat al Caire a preparar un reportatge. També han estat agredits alguns periodistes de mitjans catalans. És el cas, per exemple, de l’enviat especial de TV3 Joan Roura, que ha estat atacat per un partidari de Mubàrak, armat amb una pistola, mentre informava en directe des d’un tanc, de manera que ha hagut d’interrompre la crònica. També l’enviada especial de La Vanguardia, Gemma Saura, ha estat agredida, si bé sense conseqüències, després de ser envoltada per un grup de partidaris de Mubàrak que l’han insultada i li han robat el telèfon mòbil i la bossa. Segons l’edició digital del diari, la policia egípcia li ha tornat els objectes robats, però també l’ha insultada. El fotògraf Guillem Cervera, col·laborador de La Vanguardia, també ha estat agredit, igual que l’enviat de Rac 1 i ‘El Mundo’, Sal Emergui, que ha rebut alguns cops en una envestida per robar-li el mòbil en un moment de connexió amb la ràdio.

La cadena de televisió de Reuters ha explicat que un dels seus reporters havia estat colpejat durant l’enregistrament d’una peça sobre com les botigues i els bancs es veuen obligats a tancar durant els enfrontaments. Un periodista grec ha estat apunyalat a la cama pels partidaris de Mubarak i un reporter gràfic que anava amb ell també ha estat colpejat al cap, ha explicat un testimoni de Reuters. El periodista de la CNN Anderson Cooper també ha estat agredit als carrers del Caire, tal com es pot veure en aquest vídeo.

A més, una periodista de la televisió egípcia Nile TV ha deixat la seva feina per no continuar essent còmplice de les ‘mentides públiques’ que emet sobre la revolta.  La periodista, Shahira Amin, critica que la televisió només mostra els manifestants pro-Mubàrak sense explicar què passa.

Fa prop de dues hores que no s’emeten imatges en directe des del Caire, i per això molts mitjans alerten de la intenció dels partidaris de Mubàrak de forçar una apagada informativa per no poder transmetre què passa als carrers de la capital egípcia.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any