Interior suprimirà la limitació dels 80 km/h en la majoria de carreteres

  • L'oposició acusa el govern d'incomplir la promesa electoral · La velocitat variable es començarà a aplicar l'1 de març i la velocitat màxima passarà a ser de 90 km/h a 120 km/h

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.01.2011 - 18:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A partir de l’u de març només una tercera part de les carreteres on hi ha la limitació dels 80 km/h mantindran aquest límit. En les altres, s’anirà aplicant, des de demà mateix i progressivament, un model de velocitat variable, en què es podrà anar a un màxim d’entre 90 km/h i 120 km/h, depenent de la via i dels trams. El conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat avui, tal com es preveia, que eliminaria parcialment la limitació dels 80 Km/h. Però, PSC i ERC ja l’han acusat d’incomplir la promesa electoral de CiU perquè consideren que no suprimeix la limitació, sinó que la flexibilitza.

En 53 dels 48 quilòmetres on fins ara no es podia circular a més de 80 km/h, la velocitat màxima passa a ser de 90 o de 120 km/h. El propòsit és que en aquests trams, de la C-31, la C-32, la AP-7 i la AP-2, la velocitat variï en funció de factors com la contaminació ambiental, la seguretat i la congestió. Però la variabilitat del límit de velocitat no s’aplicarà plenament fins d’ací a quatre anys, atesa la inversió necessària per a fer-ho possible. De fet, Puig ha anunciat que el departament havia hagut de retallar un 25% la inversió prevista, de més de vuit milions d’euros fins a sis milions.

A la C-31 i a la C-32 ja s’aplica la velocitat variable en l’accés a Barcelona; d’ara endavant s’hi continuarà aplicant, però en comptes d’oscil·lar entre els 40 km/h i els 80 km/h anirà dels 80 km/h fins a un màxim de 120 km/h.

‘El govern de CiU incompleix el seu programa electoral’

‘Des del grup socialista els donem la benvinguda a la proposta que feia el PSC que era justament la flexibilització de la mesura dels 80 km/h en funció de la congestió del tràfic i de les dades de contaminació’, ha dit el parlamentari del PSC Jordi Terrades, que ha assegurat que ‘alguns ciutadans que devien votar CiU per aquesta mesura avui deuen estar decebuts per aquest incompliment’.

Per la seva banda, el secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha demanat al govern que aclareixi el seu posicionament respecte del límit de 80 km/h als accessos de Barcelona perquè, segons ha dit, respecte aquest tema ‘és un govern d’opinió variable’. Ridao, que ha considerat que ‘aquesta mesura a la llarga ha mostrat la seva eficàcia des del punt de vista mediambiental i de la sinistralitat’, s’ha mostrat partidari a introduir-hi algunes modificacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any