El cap de l’oposició islàmica torna a Tunísia després de dues dècades d’exili

  • Rachid Ghannouchi vivia des de 1989 a Londres

VilaWeb
Redacció
30.01.2011 - 14:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent de l’oposició islàmica tunisiana Rachid Ghannouchi ha tornat avui al país després de vint-i-dos anys d’exili. El cap del moviment Ennahda, que ha estat rebut a l’aeroport de Tunis per un miler de seguidors, ha viscut a Londres des que l’ex-president Zine al-Abdine Ben Alí el va expulsar del país el 1989 i va ser condemnat en rebel·lia a cadena perpètua, el 1991. ‘El nostre rol serà participar en el compliment dels objectius d’aquesta revolució pacífica: ampliar el sistema democràtic, la justícia social i posar límit a la discriminació sobre grups vetats’, ha dit. ‘El dictador ha caigut i volia tornar al meu país’.

Ennahda, que té una ideologia semblant a la del governant partit AK de Turquia, havia estat la força opositora més sòlida a Tunísia abans de la crisi que va obligar Ghannouchi a abandonar el país, fa dues dècades. Amb tot, en l’anomenada ‘revolució de gessamí’, que va fer caure el règim de Ben Alí fa dues setmanes, els grups islàmics no han tingut gaire pes i no se sap, per tant, quin resultat poden tenir en unes futures eleccions, a les quals és molt possible que es presentin.

La tornada de Ghannouchi té lloc després de l’amnistia general que va decretar el primer ministre interí, Mohamed Ghannouchi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any