Mubàrak nomena un vice-president mentre creixen els rumors que pot dimitir

  • Tensió als carrers del Caire, on tres manifestants han mort avui · Els tancs són al centre de la ciutat, però no intervenen · Dirigents polítics i religiosos reclamen la dimissió del president

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.01.2011 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap dels serveis de seguretat d’Egipte, Omar Suleiman, ha estat nomenat vice-president del país, un càrrec inexistent fins ara. El nomenament pot representar el primer pas cap a la dimissió del president Hosni Mubàrak, que reclamen desenes de milers de manifestants malgrat la dimissió del govern i les promeses de reformes que va anunciar ahir per televisió (vídeo). Un militar, Ahmed Shafik, ha estat nomenat primer ministre.

Des de l’arribada al poder, fa tres dècades, Mubàrak no havia acceptat mai la figura d’un vice-president. Els observadors esperen que sigui un pas per tal que abandoni el país. Si això fos així, Suleiman seria president de manera automàtica i no es produiria un buit de poder.

Paral·lelament, al centre del Caire la tensió augmenta amb l’intent dels manifestants d’assaltar la seu del Ministeri d’Interior. De moment hi ha hagut un mínim de tres morts en l’intent. Les tropes militars, desplegades a les grans ciutats des d’ahir a la nit en substitució de la policia, de moment no han intervingut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any