Els autobusos de Barcelona circulen al 75% per la vaga general convocada per la CGT

  • Jornada de vaga als transports de València i d'Alacant

VilaWeb
Redacció
27.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mobilitat a Barcelona, València i Alacant, es pot veure afectada, un cop resolta la vaga encoberta de Renfe. D’una banda, la vaga general convocada per la CGT, la CNT, la COS i Solidaritat Obrera a tot l’estat espanyol, pot tenir una incidència important en els autobusos municipals de Barcelona, on la CGT és el sindicat majoritari. Al matí, els autobusos circulen a un 75% del servei, segons la companyia. I a València i Alacant, la vaga convocada pels sindicats CC OO, UGT i SIF als Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), pot afectar el transport de metro i tramvia.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha avisat de possibles alteracions del servei, tant d’autobús com de metro, i la Generalitat ha dictat serveis mínims (pdf) del 33%. En canvi, no es preveu que hi hagi cap alteració als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), segons que diu l’empresa en aquest comunicat (pdf), perquè el comitè d’empresa no s’ha adherit a la convocatòria de la CGT.

Sembla que la vaga de transports convocada a València i Alacant, independent de la vaga general de l’estat espanyol, tingui una afectació més baixa. En tot cas, els serveis mínims fixats són del 60% a València, on la vaga durarà de les 5.50 a les 10.00, i del 50% a Alacant, on es farà de les 13.00 a les 16.00.

Manifestacions a les principals ciutats del país

Els sindicats que convoquen la vaga general a l’estat espanyol s’oposen a la reforma laboral impulsada pel govern espanyol. Per la mateixa raó ja van convocar una vaga general que es féu el 29 de setembre de l’any passat. Els sindicats majoritaris, UGT i CC OO, continuen negociant a Madrid amb el govern espanyol la reforma de les pensions, que l’executiu de Zapatero aprovarà, tant si hi ha acord com si no, demà passat.

La vaga anirà acompanyada de manifestacions: a Barcelona, a les 17.30, als Jardinets de Gràcia; a València, a les 19.00, a la plaça de l’Ajuntament; a Alacant, a les 20.00, a la plaça de Calvo Sotelo; a Palma, a les 19.00, a la plaça d’Espanya; a Castelló, a les 19.30, a la plaça de Maria Agustina; a Lleida, a les 18.00, a l’avinguda de Catalunya cantonada amb Lluís Companys; a Tarragona, a les 19.00, a la plaça Imperial Tàrraco; i a Girona, a les 17.30, a l’oficina de Correus Jaume I.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any