El jutge Solaz obre una causa separada del cas Palau per investigar la relació amb Ferrovial

  • Demana més concreció a les acusacions sobre qui volen encausar

VilaWeb
Redacció
21.01.2011 - 10:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Finalment el jutge Juli Solaz ha acceptat la petició de la fiscalia, de l’Orfeó Català i del Consorci del Palau i investigarà per separat l’espoli del Palau de la Música, d’una banda, i on van anar a parar els gairebé dotze milions d’euros que Ferrovial hauria pagat al Palau en concepte de patrocini i mecenatge, d’una altra. Així consta en la darrera resolució de Solaz sobre el cas.

La fiscalia creu que aquests pagaments eren ‘comissions il·lícites relacionades amb l’adjudicació de gran obra pública’, així com que part dels diners haurien revertit a ‘persones properes a les finances d’una formació política’, concretament a CDC.

Ara, doncs, aquesta actuació s’instruirà al marge de la resta de les investigacions per l’espoli del Palau de la Música per part de Fèlix Millet i Jordi Montull. A més, Solaz demana a les diferents parts presentades al procés (fiscalia, Orfeó Català i consorci) que concretin qui ha de declarar com a testimoni, qui ho ha de fer com a imputat i per què. Cal recordar, en aquest sentit, que el nou equip de govern de la Generalitat ha demanat al jutge, a través del Consorci del Palau de la Música, del qual forma part, que no encausi càrrecs de CDC pel cas Palau.

Queda, doncs, per determinar si finalment els militants de CDC Àngel Colom i Daniel Osàcar seran citats a declarar. La fiscalia havia demanat acusar-los en la nova causa, i incloure-hi també l’acusació de l’ex-directiu de Ferrovial Pedro Buenaventura. Les parts també hauran de dir si volen que s’encausi els principals processats en el cas de l’espoli, és a dir Fèlix Millet, Jordi Montull i la seva filla Gemma Montull.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any