Els números amb el cara de Fabra, premiats

  • El segon premi de la rifa de Reis ha caigut a València i Alboraia · Catalunya, País Valencià i Mallorca es reparteixen tercers premis

VilaWeb
Redacció
06.01.2011 - 14:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les participacions del Bloc Nacionalista Valencià amb la fotografia de Fabra han estat premiades, les unes amb una reintegració, les altres amb catorze euros cadascuna. Les paperetes eren participacions de quatre euros en els números 03413 i 99128. El jutge va intervenir les paperetes no venudes arran d’una denúncia del president de la Diputació de Castelló per l’ús de la fotografia sense permís, però l’ordre judicial no anul·lava les paperetes ja venudes.

El segon premi,11.833, ha caigut a Alboraia i a València. L’administració d’un centre comercial d’Alboraia i l’administració 11 de València de la plaça de l’Ajuntament van vendre els segons premis.

L’administració 170 del carrer d’Ausiàs Marc de Barcelona va vendre una part del número 26.308, i l’administració 239 de la Travessera de Dalt, una altra part del número 01926. A Badalona l’administració 22 del carrer de Baldomero Sol va vendre una part el número 99.564. L’Hospitalet i l’Escala també han tocat segon premi

Alacant, Manacor i Calvià han rebut una part del tercer premi, consistent en 1.000 euros per sèrie; és a dir, 100 euros per dècim.

La polèmica de la rifa a Castelló

Enguany aquesta rifa ha estat polèmica a Castelló, per la prohibició de vendre números amb la cara de Carlos Fabra. El Bloc Nacionalista Valencià va al·legar, finalment, la llibertat d’expressió i la ‘sana crítica política’ per defensar la utilització de la fotografia del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, en unes participacions d’un dècim de la rifa de Reis amb la frase ‘La loteria que sempre toca’. La portaveu adjunta del Bloc, Mònica Oltra, va apel·lar en una conferència de premsa a la jurisprudència del constitucional espanyol sobre llibertat d’expressió contra el dret d’honor invocat per Fabra.

El jutjat de primera instància número 6 de Castelló va fer aturar el 30 de desembre la venda de les participacions amb la fotografia i confiscà les paperetes encara en poder del Bloc d’Ontinyent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any