Errors de cinema

VilaWeb
Redacció
05.01.2011 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jon Sandys, al perfil del seu compte de Twitter, és sincer: ‘Sóc un dels pocs afortunats per a qui feina i hobby coincideixen: mirar films i fer servir internet.’ Aquest jove anglès és l’autor de Movie Mistakes, el principal recull d’errors descoberts a films i sèries de televisió. El portal es va estrenar el 1996 i des d’aleshores ha esdevingut un immens banc de dades que ja conté, gairebé, cent mil pífies observades en productes cinematogràfics. Els errors són de tota mena, i Sandys els classifica en vuit categories: pífies de continuïtat, extemporànies, argumentals, aparicions indesitjades de persones o material, d’àudio, deliberades, diàlegs i calaix de sastre. Coincidint amb el canvi d’any, Movie Mistakes ha revisitat els últims dotze mesos per destacar els films amb més equivocacions.

El 2010 Sandys va examinar cent vint estrenes i hi va trobar sis-cents setanta-dos errors: Iron Man 2, amb quaranta-sis, i L’equip A, amb trenta-vuit, són els dos films que s’emporten la palma. En una altra llista, preparada amb l’ajuda dels usuaris del portal, Movie Mistakes destaca els vint errors més flagrants del 2010.

A l’apartat dels Millors, Sandys descobreix els errors més cèlebres de tots els temps, segons els lectors del portal. Al capdamunt de la llista hi ha aquesta pífia de la macroproducció Pirates del Carib (2003): en una escena dalt del vaixell, darrere Johnny Depp, hi apareix, al fons, un membre de l’equip de filmació (amb barret vaquer, ulleres de sol i samarreta de màniga curta) mirant distret la mar. I a la secció Top, l’autor de la web esmenta els trenta films amb més errors observats de tota la història del cinema: amb tres-cents noranta-un, Apocalypse Now és el primer de la llista.

Per cert: The Dilemma ja ha estrenat el compte del 2011 amb aquest error.

Iniciatives paral·leles

La feina-hobby de Jon Sandys no es limita al portal Movie Mistakes. Des del 2002 ja ha escrit mitja dotzena de llibres sobre la qüestió i ha impulsat BookMistakes.com i GameMistakes.com. També participa en el portal RuinedEndings.com, on s’expliquen detalladament la trama i el final dels films que s’estrenen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any