Mas demana màxima austeritat i eficiència als nous consellers

  • Els consellers prenen possessió del càrrec i aquesta tarda s'efectuarà el traspàs de poder amb els seus predecessors

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.12.2010 - 12:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els onze consellers del nou govern d’Artur Mas han pres possessió del càrrec avui en un acte al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Després de prometre el càrrec, Mas els ha agraït l’acceptació de formar part del govern i els ha demanat que demostrin la màxima eficiència i austeritat i que tinguin amplitud de mires. Segons Mas, aquest govern ‘ha d’integrar les sensibilitats diverses en el catalanisme’ i ha de voler ser ajudat.

‘No tindrem una navegació fàcil’, ha dit Mas als seus consellers, seguint el símil mariner que ja va fer en el discurs d’investidura (vídeo). ‘Entre tots plegats hem de portar el vaixell a bon port’, ha afegit, insistint que caldrà fer-ho amb menys diners i recursos, demostrant eficiència: ‘És fàcil governar quan hi ha molts diners a gastar. Ens haurem d’esmerçar molt a explicar per què fem les coses. No només el què, el com i el quan, sinó el perquè fem les coses’.

Mas també ha volgut remarcar que el govern no es tancarà i que necessitarà ajuda per a superar la situació delicada que viu Catalunya. ‘És un govern que traspassa les fronteres dels partits polítics per anar a una operació d’amplitud de mires, de sumar sensibilitats i d’integrar-ne diverses en el món del catalanisme. El país ha de tenir aquesta amplitud i obertura de mires’.

El traspàs de poders, aquesta tarda

El primer traspàs s’ha fet a les dues de la tarda entre el vice-president sortint, Josep Lluís Carod Rovira, i la nova vice-presidenta, Joana Ortega; també s’ha fet efectiu el traspàs entre Joaquim Llena i Josep M. Pelegrí a Agricultura; Antoni Castells i Andreu Mas-Colell a Economia i Joan M. Tresserras i Ferran Mascarell a Cultura.

Un cop confirmats ahir els noms de tots els nous consellers, van sorgir les primeres valoracions tant d’agents socials com dels partits polítics respecte els nous consellers, a qui ja van fer arribar les primeres peticions.

 

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any