Mas completa el seu govern amb tres consellers independents

  • Boi Ruiz serà el nou conseller de Salut; Pilar Fernández Bozal, de Justícia, i Francesc Xavier Mena, d'ocupació · Mascarell comunica al PSC que deixarà la militància · Joana Ortega serà la vice-presidenta del govern, segons La Vanguardia

VilaWeb
Redacció
28.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de prendre possessió del càrrec de president de la Generalitat, Artur Mas va enllestir ahir la composició del futur govern, del qual han transcendit els noms de tots els consellers, per més que no hi ha encara confirmació oficial. Als que ja es coneixien se n’hi han afegit tres d’independents: el president de la Unió Catalana d’Hospitals, Boi Ruiz, que serà el conseller de Salut; l’advocadessa de l’estat en cap a Catalunya, Pilar Fernández Bozal, que serà consellera de Justícia; i el professor d’ESADE, Francesc Xavier Mena, que serà conseller d’Empresa i Ocupació. L’última novetat sobre el govern de Mas, la publica La Vanguardia, que informa que Joana Ortega serà la vice-presidenta del govern. 

Ahir també es va confirmar que el socialista Ferran Mascarell seria el nou conseller de Cultura. Tot ells prendran possessió del càrrec demà a les onze del matí. Segons la tradició ho haurien de fer avui, l’endemà de la presa de possessió del president, però Mas ha volgut evitar que l’acte coincidís amb el 28 de desembre, dia dels Innocents. Al final, per tant, el govern de Mas tindrà onze conselleries, de les quals tres seran dirigides per independents, cinc per militants de CDC, dos per membres d’UDC i una, la de Cultura, per un socialista, Ferran Mascarell.

El fitxatge de Mascarell

Justament el fitxatge del socialista Ferran Mascarell ha estat una de les sorpreses del nou govern. Mascarell ja va dirigir aquest departament durant el primer tripartit, amb Pasqual Maragall de president, i havia estat regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, sempre sota les sigles del PSC. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) va valorar, a través d’un breu comunicat, la decisió del socialista Ferran Mascarell d’acceptar de ser el conseller de Cultura. El PSC diu que no va saber fins ahir mateix la decisió de Mascarell d’incorporar-se al nou executiu de CiU i ho va atribuir a una decisió de ‘caràcter personal’. A més, afegeix que, ‘davant la disjuntiva govern-oposició’, Mascarell ‘ha optat pel govern’: ‘El PSC desenvoluparà, sense ell, la tasca d’oposició i alternativa que ens han encomanat els ciutadans i ciutadanes de Catalunya’, conclou el comunicat, que ‘subratlla el caràcter personal d’una decisió que implica sumar-se a un projecte polític ben diferent’ del del PSC. El secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, ha confirmat que Mascarell ja ha fet saber que abandonarà la militància socialista tan bon punt sigui nomenat conseller.

Aquests dos últims mesos, Ferran Mascarell ha impulsat fins a dues plataformes: el Cercle de Cultura, juntament amb l’editor Pere Vicens i l’ex-president del CoNCA, Xavier Bru de Sala; i BCN 10.0, per ‘aglutinar l’opinió progressista i la visió de modernitat’ per a Barcelona en un moment de canvis i de ‘manca de lideratges’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any