El caganer, figura mediàtica

VilaWeb
Redacció
25.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El caganer, juntament amb el Tió, és una figura que genera molta curiositat a l’estranger, pel seu component escatològic. El nord-americà Greg Wilcox els va dedicar un documental, Homage to a Catalonian Christmas (‘trailer‘), i l’actor i presentador anglès Stephen Fry va fer-ne un interessant esment a la BBC el 2006. El mateix grup de comunicació acaba de publicar ara un extens article, amb vídeo inclòs, sobre la tradició caganera catalana.

Amb el títol A traditional Nativity scene, Catalan-style, la periodista Sarah Rainsford explica la història de la figura més representativa del pessebre català. A l’article, Joan Lliteras, president de l’associació Amics del Caganer, exposa el vessant més històric i tradicional del caganer. L’entitat que presideix fa vint anys que promou aquesta figura per mitjà d’exposicions, col·leccions, la publicació de la revista El caganòfil i el lliurament, anual, del premi honorífic al caganer de l’any. Enguany s’ha lliurat al cantant Albert Pla, per la nadala de TV3 del 2009.

També hi té espai, a l’article, Sergi Alòs, de l’empresa Caganer.com, que exposa el vessant més comercial del caganer, el de les figuretes que representen personatges famosos i mediàtics, amb molta tirada aquests últims anys.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any